Publicitat
Política · 10 de Gener de 2014. 17:41h.

"Amb la independència manipulen"

La líder de la Internacional de Joves Socialistes defensa que “la multiculturalitat és molt enriquidora”

"Amb la independència manipulen"

Talegón, durant l'entrevista

La secretària general de la Unió Internacional de Joves Socialistes (UIJS), Beatriz Talegón (PSOE), ha assegurat que “s'està intentant manipular l'opinió de la ciutadania” pel que fa a la independència. Talegón, a més, ha defensat que “la multiculturalitat és molt enriquidora”.

En declaracions a e-notícies, la secretària general de la UIJS, pregunta sobre la independència de Catalunya, ha assegurat que “en el fons correspon a interessos econòmics, s'està intentant manipular l'opinió de la ciutadania, s'intenta crear un conflicte on no n'hi hauria d'haver”.

“La multiculturalitat és molt enriquidora. És molt enriquidor el que es considera el mapa d’Espanya, que hi hagi moltes llengües, cultures. Enlloc de generar una cultura de la convivència, de l'enriquiment mutu, es genera la de la confrontació”, ha afegit.

També ha comentat que en comptes d'utilitzar les llengües per a comunicar-nos “les utilitzen per a no entendre'ns”. “En comptes d'utilitzar la multiculturalitat com una riquesa que ens hauria de fer sentir orgullosos i aixecar el cap, s'està generant com una arma llancívola, per enfrontar ciutadans i que no té cap sentit”, ha lamentat.

Talegón considera que “hi ha molt d'interès econòmic, hi ha molts partits que perdrien el seu interès i el seu finançament si això s'acabés, com empreses, mitjans de comunicació i fundacions”.

“Aquesta estructura genera odi entre la gent. S'ha de treballar pel respecte i tolerància. No tinc cap problema amb els independentistes, ni amb els que se senten espanyols. Hi ha espai per a tots”, ha manifestat.

D’altra banda, sobre el dret a decidir ha afirmat que “m´agrada que la gent sigui preguntada, si així ho considera. S'han d'establir unes normes del joc, justes per a tots. La consulta no pot ser una imposició, no es pot utilitzar contra res, no es pot jugar contra els sentiments de la gent de pertinença o una cultura”.

“Si ara generem una confrontació sobre si hem de preguntar o no, em sembla que estem mirant el dit, enlloc de la lluna. Els idiotes, que es quedin mirant el dit i generant una confrontació. Es perdran la riquesa del que ens suposa tenir una cultura catalana o una llengua. Jo seria partidària que el català el parléssim tots, almenys unes nocions bàsiques, com el basc i el gallec. Tot i que no el parlo, l'entenc”, ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

75 Comentaris

Publicitat
#62 rai del Carmel, El Carmel(Barcelona), 14/01/2014 - 09:30

?la multiculturalitat és molt enriquidora? això si, només en CASTELLANO!,"ya que es la lengua hablada por millones de personas , hasta los marcianos de Marte la hablan!!

Qui manipula a qui?

Rai

#61 spanish, Madrid, 12/01/2014 - 09:44

lider ? creo que en dos meses la cambian "por buena" por cierto este perfil progre de pastel.....a lo Chacon no cuela........y asi no se ganan vvotos ni de coña....nenas pijas.....no por favor

#60 Josep, Catalunya, 11/01/2014 - 21:32

Déu meu, quina cultura de la por que hi ha instal·lada. Como és possible que no ens deixeu ser com un país normal com tots els altres, amb els seus ets i el seus uts, ni més ni menys. Tanta por hi ha?
Aquest sentiment que tenen que som d'ells, no ho entenc pas això.

#59 Oscar, España, 11/01/2014 - 19:16

"Yo sería partidaria de que el catalán lo habláramos todos, al menos unas nociones básicas, como el vasco y el gallego."

¿Y por qué solo esas y no el aragonés, bable, aranés, mallorquín, ibicenco, valenciano, mequinenzano,...?

#59.1 Marcbcn, Bcn, 12/01/2014 - 10:43

Però què dius?!?

#59.2 Josep, Barcelona, 12/01/2014 - 16:53

No hace falta estudiar tantas lenguas....en España te puedes entender con todos comunicándote en castellano, les guste o no les guste a algunos

#58 ...................ESCLAVOS......................., ., 11/01/2014 - 18:33

Los unionistas nos sentimos ESCLAVOS del separatismo.......................................Visca Catalunya LLIURE...de separatistes !!!!!!!!!!!!!