Publicitat
Política · 1 de Febrer de 2012. 19:58h.

Amb les mans buides

El president de la Generalitat només aconsegueix bones paraules de Rajoy

Amb les mans buides

Mas, amb Rajoy, a la seva arribada a La Moncloa

El president de la Generalitat, Artur Mas, no ha aconseguit cap compromís del cap de l'Executiu espanyol, Mariano Rajoy, sobre les principals peticions plantejades durant la reunió que han mantingut la tarda d'aquest dimecres al palau de la Moncloa.

Després de finalitzar la reunió, Mas ha explicat en una roda de premsa la posició del president del Govern espanyol sobre els deutes econòmics pendents, la reivindicació del pacte fiscal, l'aval estatal al deute públic de les comunitats autònomes -hispanobonos- i els traspassos pendents mitjançant una reunió de la comissió bilateral".

- Deutes pendents: "No hi ha cap compromís del senyor Rajoy. Esperem que aquest afer es reculli als pressupostos generals de l'Estat per al 2012. Cal tenir en compte que no es tracta d'un problema de quinze dies".

- Pacte fiscal: "Jo entenc que el compromís és escoltar. Jo he posat tot sobre la taula. A partir d'aquí, veurem què passa".

- Reunió de la comissió bilateral: "No hi ha data". Prèviament, Mas havia explicat que "tenim 29 traspassos pendents, que ja es tractaran a la comissió bilateral".

- Hispanobonos: "Veig bastant receptivitat, veig que s'entén el problema. L'Estat ho componem tots, l'administració central, les comunitats autònomes i l'administració local. És un problema de tots".

Publicitat
Publicitat

33 Comentaris

Publicitat
#29 angel, CARDEDOL, 03/02/2012 - 23:57

Mas ha portat de Madríz les mans plenes de escola en CASTELLÀ ò ECSPAÑOL.

#28 angel, cardedol, 03/02/2012 - 23:56

Bueno, ja estic fart de les mentides de CyU, molt bla bla bla de Visca Catalunya i punyetes. Prefereixo el PxC a CyU, mentres estem a ecspaña millor PxC. Cullo............ns.

#27 Vicenç, Badalona, 03/02/2012 - 12:40

El President Mas, ha anat a Madrid a rendir pleitesía i agenollar-se davant Rajoy, que seguirà el mateix camí que el seu antecesor Zapatero, negant els recursos que surten de Catalunya i ja no tornen mai mes. La covardía i la manca d'empenta ha estat present als darrers governs de la Generalitat

#26 Josep-Maria, Barcelona, 02/02/2012 - 13:21

¿Ha resolt això, aquesta visita?: :
-els nous atacs a la llengua catalana en l'ensenyament
-la targeta sanitària única, que, entre altres coses, segurament suposarà bandejar la llengua catalana dels historials clínics, .
-la marginació del corredor mediterrani
-la marginació del Prat

#25 Almogàver , La Sagrera , 02/02/2012 - 09:38

Com pronosticava l'ATUR Mas no només ha tornat sense res, sinó amb la cua entre cames. Bla, Bla, Bla, però res de res. Ara en Junqueras s'haurà de plantejar si deixa de fer-li petons a cada moment i decidir que vol ser, que grandet ja ho és.

#25.1 jordi, Salou, 03/02/2012 - 17:10

per això que no hi hagués anat ens hauriém estalviat ser la riota dels Peperos i esl billets d'avió.President, si és plau. mas dignitat que per Això el vam votar com a Mínim