Publicitat
Política · 26 d'Octubre de 2012. 14:52h.

'Ambaixades' en el punt de mira

El Govern espanyol auditarà les comunitats per evitar duplicitats

'Ambaixades' en el punt de mira

Soraya Sáenz de Santamaría, durant la roda de premsa

La vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha anunciat la creació d'una comissió que preparà una "reforma integral de totes les administracions públiques" i proposarà "canvis de competències, estructures i procediments" de l'Estat, les comunitats autònomes i els ajuntaments.

Segons ha explicat, després de la reunió del Consell de ministres, "es tracta de fer una auditoria completa de les administracions, de la seva forma de contractar i gestionar per guanyar en eficiència i no ens repetim en requeriments que no són pròpies del segle XXI". Es pretén "reformar, simplificar i aprimar" les administracions.

Per a la dirigent popular, "això és una auditoria de baix a dalt de tota l'administració, un treball de coixí, de saber realment el que hi ha. Un treball que no s'ha fet mai però que és ineludible perquè no podem seguir engreixant l'administració", ha justificat.

El nou consell té un mandat temporal que expira el 30 de juny de 2013, data en què haurà de donar compte d'unes conclusions que sens dubte comportaran "canvis d'estructures, competències i procediments" en les administracions públiques.

Segons l'Executiu de Mariano Rajoy, es tracta d'una comissió "activa" amb un pla de treball en quatre subcomissions, que són els principals canvis que ha d'abordar: com evitar duplicitats, com simplificar els tràmits administratius, com millorar la gestió de serveis i de mitjans comuns i quina és l'estructura completa de l'administració espanyola.

En l'apartat per evitar duplicitats, es tindrà en compte el treball que està realitzant la Secretaria d'Estat d'Administracions Públiques per a reforma la Llei de bases de règim local, que el Govern espanyol vol reformar també les pròximes setmanes.

La vicepresidenta assegura que el que es busca és "eliminar burocràcia i millorar la gestió de serveis personal o edificis". En aquest sentit, ha recordat que va ser en l'últim Consell de Política Fiscal i financera on es va acordar eliminar duplicitats i reduir pes públic, i que en la Conferència de Presidents del passat setembre es va donar un aval per avançar en aquesta tasca, cosa que es tradueix ara en aquest pla d'auditoria.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#9 kimet, bcn, 27/10/2012 - 12:57

Despesa en exteriors de Catalunya 33 millons es la petita, andalusia 145 millons, madrid 67 millons, etc, etc... siusplau serietat.

#8 desdelluny.com, Barcelona, 27/10/2012 - 11:55

Els fa por que ens expliquem, potser? Fan por les paraules? Fan por els arguments... Fa por la democràcia? www.desdelluny.com

#7 fideli, rdnes, 27/10/2012 - 11:14

no hi sereu a temps, feixistes!

#6 pep, manresa, 26/10/2012 - 21:09

Ja veuràs la cara que s'els hi posarà el dia que proclamem la independència

#6.1 -emilio, a, 26/10/2012 - 22:44

¿ya os dio permiso la Merkel?

#5 Roger, L'H, 26/10/2012 - 18:24

Nomes sha de suprimir el govern central i de retruc aprimarem ladministracio a tots les comunitats autonomes de cop