Publicitat
Política · 19 de Juliol de 2018. 09:57h.

Ambigüitat amb el Rei

Colau ni vetarà ni convidarà el monarca a l'aniversari dels atemptats del 17A

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en una entrevista a Els Matins de TV3, ha explicat que no vetarà la presència del Rei Felip VI a Barcelona amb motiu de l'aniversari dels atemptats islamistes del 17-A. Colau, però, ha dit tot seguit que tampoc el convidarà i ha pregat "que no hi hagi cap polèmica institucional".

En aquest sentit, el president de la Generalitat, Quim Torra va suggerir a l'alcaldessa que no convidés el monarca espanyol i li va recordar que "els comuns eren republicans". "El president del govern espanyol és electe, el rei d'Espanya no i a Catalunya el 60 % dels catalans el puntuen amb zero", va afegir.

Colau ha recordat que "les víctimes han de ser les protagonistes, ni el Rei ni ningú han de ser els protagonistes". L'alcaldessa ha lamentat que "les víctimes no han estat ben ateses, no han estat ben acompanyades". "El que li demano a tothom és màxima responsabilitat perquè no hi hagi absolutament cap polèmica institucional", ha insistit.

"No hi hauran parlaments polítics, l'únic protagonisme de les primeres files seran de les víctimes que hi vulguin ser-hi. Les institucions hem de ser en un segon pla i no hem d'alimentar cap polèmica", ha explicat l'alcaldessa.

Davant d'això, Lídia Heredia li ha repreguntat si "això passa per convidar el Rei o per no convidar-lo?". "Això passa perquè no sigui notícia. Jo entenc que vostè m'ho pregunti, vostè fa de bona periodista, és un tema d'actualitat i m'ho pregunta. Però jo entenc que vostè està entenent el que li dic jo", ha replicat Colau.

"Nosaltres no vetarem ningú perquè del que es tracta és de mostrar suport a les víctimes però tampoc farem cap invitació especial. Qui vulgui ser que hi sigui i qui no hi vulgui ser que no hi sigui, però sobretot que no s'alimentin polèmiques. Les víctimes pateixen molt. Que tothom pensi en les víctimes", ha sentenciat.

Publicitat

54 Comentaris

Publicitat
#33 Agustin, Barcelona , 20/07/2018 - 11:06

Espero que Barcelona te de dos patadas en el trasero en las próximas municipales y te mande derechita a las cloacas.

#32 cataquee, Montcada i REixac, 20/07/2018 - 10:58

Ada es ambigua por naturaleza....menos cuando estaba en los desahucios...entonces tenía que hacer puntos por Ciutat Meridiana...¿cuantas veces has vuelto desde entonces Ada?.....NI UNA.

#31 zeppelin74, BCN , 19/07/2018 - 21:32

Menys de un any i tant de bo et perdem de vista.

#30 La Victima, Lloret, 19/07/2018 - 21:27

Y tu qui ets per decidir sobre el tracte que es dara al cap d estat?
O es que l alcalde de Londres decideix si la reina ha de de ser hi a un acte o no..
Tu que dius que ets tant amiga dels pobres del tercer mon, tindries que donar exemple i estar a peu de cano... El peu de canó no es Pedralbes, reina
Quin nivell d hipocresia!

#29 opinador, Barcelona, 19/07/2018 - 18:52

"les víctimes han de ser les protagonistes" ¿como en la manifestación independentista que se montó justo después de que murieran 16 personas? ¿como el aquellarre de babeo indecente ante una de las culturas más retrógramas del planeta?