Publicitat
Política · 14 de Desembre de 2011. 17:18h.

Amenaces contra Tura

Pintades amb el punt de mira contra l'exconsellera per declarar contra els 'indignats'

Amenaces contra Tura

Imatge d'una de les pintades

L'exconsellera Montserrat Tura ha estat la primera dels deu parlamentaris en declarar com a testimoni davant del jutge, pels incidents del passat 15 de juny al Parlament durant la protesta dels 'indignats'.

Tura, que en aquella ocasió va entrar al Parlament amb una creu pintada a la seva gavardina, ha hagut de veure pintades que han aparegut en contra seva a la Via Laietana i a la zona propera als jutjats.

En els darrers dies, en efecte, s'han vist pintades contra la socialista. En algunes d'elles -com mostra la fotografia-, apareix el nom de Tura dins d'un punt de mira.

La diputada del PSC Montserrat Tura ha demanat que l'acció judicial recaigui només contra els autors d'actes violents. Tura, que ha prestat declaració davant del jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco durant gairebé tres quarts d'hora, ha respost íntegrament en català a les preguntes del mateix jutge, del fiscal i dels advocats defensors dels acusats.

L'exconsellera ha pogut visionar un vídeo en què es mostra a un dels imputats pintant una creu amb esprai a la seva gavardina, però no ha pogut identificar cap dels autors. La diputada ha explicat que a banda de la pintada que li van fer, els 'indignats' la van empentar i escopir.

Tura ha demanat "singularitzar" les possibles responsabilitats penals, ja que la majoria d''indignats' que es manifestaven davant del Parlament el 15 de juny "tenien una actitud respectuosa i fins i tot alguns em van demanar disculpes pel que havia passat".

"Només uns quants van mantenir una actitud inadequada, en intentar impedir l'accés lliure al Parlament i que els diputats complíssim amb les nostres obligacions com a representants democràtics elegits pels ciutadans", ha afegit.

Segons Tura, "cal identificar i procurar que l'acció de la justícia recaigui únicament contra aquests últims, i no responsabilitzar a tot el moviment del 15-M, que és pacífic i és legítim que protesti contra les injustícies i les conseqüències de la crisi".

Ha lamentat que els que van emprar la violència i la coacció contra els diputats catalans van "prostituir" l'essència del moviment dels 'indignats', i ha defensat la necessitat que els parlamentaris "col·laborin amb la justícia per intentar identificar els que van tenir actituds inapropiades".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#7 angel, cardedol, 15/12/2011 - 18:41

Turra, ves a viure a Madrid

#7.1 angel, vardedol, 15/12/2011 - 18:42

perdò, Tura.

#4 Séneca, Barcelona, 14/12/2011 - 21:34

Ja veu, Tura, els seus també amenaçen a mort. Sí, 'els seus', ja sap: esquerra, comunisme, socialisme; perque que jo sàpiga, no hi ha ningú de dretes o d'extrema dreta en aquest moviments indignats. Oi que sí? Dol, eh? Segueixin engrexant el monstre, facin, facin...

#3 balistica, b, 14/12/2011 - 21:25

demostrado que la izquierda es de gatillo ligerito

#2 JOAN (Barcelona), Barcelona, 14/12/2011 - 19:51

Ja seria hora de que tota aquesta colla de cretins integrals acabessin un quant temps a l'ombra i fent treballs socials. La violència no té mai justificació i les imatges son prou clares. Que ho sápiga també el seu advocat defensor, que només busca el seu minut de glòria.

#1 Almogàver , La Sagrera , 14/12/2011 - 18:39

Perquè desprès vinguin un parell de cínics a dir-nos que no són violents.