Publicitat
Política · 12 de Setembre de 2009. 11:25h.

Amenaces feixistes per la consulta d'Arenys

El president d'aquesta entitat independentista rep protecció policial des de fa quinze dies

Amenaces feixistes per la consulta d'Arenys

Cartells promocionant el referèndum d'Arenys

La por que s'ha instal·lat a Arenys de Munt (Maresme) per l'anunci d'una manifestació falangista d'aquest diumenge, coincidint amb la consulta independentista que organitza el Moviment Arenyenc Per l'Autodeterminació (MAPA), ha obligat als responsables del referèndum a prendre mesures. El president d'aquesta entitat independentista, Josep Manel Ximenis, rep des de fa uns quinze dies protecció policial. Diversos membres de l'organització han rebut amenaces de grups feixistes. L'alcalde arenyenc, Carles Móra, també tindrà aquest diumenge protecció policial tot i que no ha rebut amenaces personals.

El mateix Ximenis ha reconegut que hi ha molta gent del poble que està rebent "amenaces i coaccions". D'altra banda, l'alcalde arenyenc, Carles Móra, també tindrà protecció policial especial aquest diumenge, en motiu de la consulta i la manifestació de La Falange.

Per la seva banda, el membre de la Comissió Organitzadora de la Consulta, Ramon Pujol, ha denunciat que s'han rebut trucades amenaçadores. A través d'un escrit difós pel Facebook, Pujol ha lamentat que el jutge doni la raó a La Falange i permeti la manifestació "malgrat que aquesta setmana han amenaçat telefònicament amb cremar els bars i els boscos d'Arenys de Munt". A més ha afegit que "intenten per tots els mitjans que no fem el referèndum simbòlic, utilitzen la por i el terror per fer-nos abdicar del nostre dret a la llibertat' però Pujol es mostar convençut que 'no podran".

Aquesta setmana, la justícia va autoritzar que la manifestació de La Falange se celebri el mateix dia de la consulta independentista malgrat que el departament d'Interior liderat per Joan Saura havia ajornat la manifestació falangista una setmana al·legant qüestions de seguretat per la seva coincidència amb la consulta.

Publicitat
Publicitat

38 Comentaris

Publicitat
#38 krosta, bcn, 13/09/2009 - 12:50

falange i expaña raça inferior

#37 Joan, Bcn, 13/09/2009 - 10:48

Señor Pere: mi nivel de catalan y mi nombre no son de su incumbencia.(le aseguro que se llevaria una sorpresa) En cuanto al expolio... Si generamos un 80% de los impuestos y recibimos menos del 60 de los presupuestos. UN 20% de deficit!. mayor que CAT-ESP

#36 pere, bcn, 13/09/2009 - 10:36

Madrileny, no ho entens gaire.
Una persona q fins i tot aqui escruigui només en castellà, és q és ideològicament castellà i per tant, el seu nom també se'l posaria en castellà: juan

Ho poses en català per simular que la opinió és d'un català.

#35 MARC-SABATES.COM, REPUBLICA CATALANA //*//, 13/09/2009 - 10:00

Visca Catalunya lliure //*//
Som un Poble
Som una NACIO .
MARC-SABATES.COM

#34 Pepito Grllo, BCN, 13/09/2009 - 09:44

En todo caso serán amenazas de unos fascistas contra otros. Ahora resultará que no son fascistas los fascistas que hablan en catalán, por en hecho de hablar en catalán... ¿Alguien lo puede explicar?