Publicitat

El vicepresident de la CE que es va reunir amb Aragonès va rebre també Vox

Amic de tothom

El vicepresident de la Comissió Europea Margaritis Schinas, que es va reunir amb Pere Aragonès dijous passat, ja es va entrevistar amb Vox el mes d'abril passat. Schinas va mantenir una reunió amb una delegació del partit desplaçada a Brussel·les, entre els quals hi havia Ignacio Garriga, Jorge Buxadé i Joan Garriga Doménech.

La reunió, celebrada el 26 d'abril passat, tenia com a objectiu abordar problemàtiques com la immigració il·legal, la seguretat als barris o els matrimonis forçosos, atesa la condició de Schinas de comissari encarregat del Nou Pacte d'Asil i Immigració.

La trobada d'ahir amb Pere Aragonès va ser celebrada espacialment pel president de la Generalitat, que va manifestar que servia “per reafirmar el compromís de Catalunya amb la UE i el paper que juguem. Perquè compartim reptes i hem de compartir solucions. El futur passa per Europa”. Era la primera trobada d’un dirigent europeu amb un president català des del 2015.

El 2 d'octubre del 2017, després de la celebració del referèndum, Schinas va llegir com a portaveu de la Comissió Europea un comunicat on s'afirmava que "sota la Constitució Espanyola el vot d'ahir a Catalunya no era legal. Per a la Comissió Europea, com el president Juncker ha reiterat, això és un assumpte intern que ha de ser tractat dins de l'ordre constitucional espanyol”.

El text també recordava que "si es fes un referèndum dins de l'ordenament constitucional espanyol significaria que el territori sortint quedaria fora de la Unió Europea". Finalment apel·lava al “lideratge del president Rajoy per fer front a aquest procés difícil”.

8954-ara.jpg

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Marcial Heredia, en tierra de cuñaos, 01/07/2022 - 21:04

Era amigo de todos, lo era, pero desde la reunión con Aragonés se ha conjurado seleccionar muy bien a la gente con quien se va a entrevistar. Ha pasado un día y aún se parte la caja. Están locos estos sureños, repite como Obelix.

#2 Carlos Gomez, tengo un amigo en Balay, 01/07/2022 - 19:20

Mare de Deu Santissima.

Tan euforics i ufanosos que estaven els amics de Tv3 fentli creure a Pulgarcito que havia vingut selectivament a rendirle pleitesia a Su Alteza Serenísima

Me lo mataran a disgustos.

#1 Marc de Vich, Vich, 01/07/2022 - 18:03

Vaya, lo que celebraba como agua de mayo, se le ha convertido en toda una tempestad, eso pasa por ir siempre de listos y del lado bueno de la historia según ellos, e ignorar al 78,4% del censo que a pesar de ser elecciones tan trascendentales para ellos, no los voto, es decir los suyos estaban muy motivados y ni así pasaron del 21.6%