Publicitat
Política · 11 de Març de 2009. 09:56h.

Amics del Príncep

Entitats catalanes impulsen la Fundació Príncep de Girona "pel seu compromís"

Amics del Príncep

Els Prínceps, en una imatge d'arxiu

La Cambra de Comerç de Girona, Caixa Girona, la Fundació Gala-Salvador Dalí i La Caixa han impulsat la Fundació Príncep de Girona, un projecte que fa un parell de mesos que es gesta i que ha quedat ja formalitzat. El Príncep serà el president i al president de la Generalitat li correspondrà la vicepresidència.

Felip de Borbó va ser nomenat Príncep de Girona el 1990. El 1414 aquest títol va ser concedit pel Rei Ferran I de Trastamara al seu fill Alfons, que va regnar amb el nom d'Alfons IV el Magnànim. Després va ser utilitzat per Ferran el Catòlic i pels seus hereus fins l'arribada del Borbons. El Príncep Felip, a més, col·lecciona tres títols més catalans: Duc de Montblanc, Comte de Cervera i Senyor de Balaguer.

La nova fundació sorgeix amb el propòsit de contribuir a impulsar iniciatives socials, i l'objectiu és que sigui coneguda pel seu prestigi en la concessió de beques. El seu propòsit serà la projecció d'activitats socials, la promoció de l'educació i la formació de la joventut, tant a Catalunya com a la resta d'Espanya. Els impulsors de la nova entitat calculen que d'aquí a dos mesos ja tindran redactats els estatuts i que durant aquest període s'hi sumaran altres organismes tant privats com públics, encara que es pretén que preferentment siguin de la societat civil.

La fundació comptarà amb dos òrgans de direcció: l'executiva, de caràcter més reduït, i el patronat, en el qual estaran representades el conjunt d'entitats que la recolzen. Quan ja estiguin definits, es farà una presentació oficial de l'entitat a Girona. En un comunicat, les entitats fundadores agraeixen al Príncep que "sempre hagi posat en relleu el seu compromís amb Girona".

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#16 Ejercito Español, BCN, 11/03/2009 - 14:16

Una muestra más de la gran popularidad de la Corona en Cataluña y en Girona, donde unos pocos radicales son muchos menos que una mayoría silenciosa que lo que quiere es vivir en paz en Cataluña y en España.

#15 VOLEM LA INDEPENDENCIA PER, sils, 11/03/2009 - 12:59

VOLEM LA INDEPENDENCIA ARA AQUEST VESPRE

#14 Mariona, Salt, 11/03/2009 - 12:58

Just on més fotos del rei van cremar sorgeix dels llepaculs de sempre una iniciativa per fer-se perdonar i perquè serveixi d'exemple el populatxo. El que passa que estem al segle XXI i ja no ens mamem el dit. Aquests senyors van al wc com tot Déu.

#13 Josep Mª, Girona, 11/03/2009 - 12:53

Quan la Caixa va proposar crear beques per incentivar els aspirants a fer la carrera militar, vaig passar la meva llibreta a Caixa Girona.
Ara mateix passo els meus comptes a la Caixa Penedés!

#12 jordi, girona, 11/03/2009 - 12:42

és maco veure com unes institucions tutelades pels d'esquerres i republicans, reten peitesia a l'hereu de la corona espanyola.

és el preu a pagar per a que el president de la diputació de girona (ERC) continuï cobrant els seus 100.000€ a l'any?