Publicitat

Després de 32 dies en vaga de fam, ha tornat a Al-Aaiun

Aminetu ha guanyat

Aminetu Haidar, en una imatge d'arxiu

L'activista per la independència del Sàhara occidental Aminetu Haidar, ha guanyat la seva batalla política per aconseguir el seu retorn a la ciutat on resideix amb la seva família, Al-Aaiun, al Sàhara, sota ocupació marroquina. Aconseguir aquest objectiu li ha costat una vaga de fam de 32 dies.

Haidar va ser expulsada d'Al-Aaiun per les autoritats marroquines, que li van retirar el passaport, quan tornava a la ciutat des de Canàries, on estava rebent tractament mèdic. Després d'arribar a l'aeroport de Arrecife, a l'illa canària de Lanzarote, l'activista va ser conduïda a territori espanyol, en una decisió que molts mitjans van interpretar com una complicitat amb el Marroc.

L'independentista sahrauí va iniciar llavors una vaga de fam, per aconseguir el seu retorn a Al-Aaiun, el que finalment ha aconseguit als 32 dies d'adoptar aquesta forma de protesta. Tot i que no es coneixen els detalls del pacte que ha permès aquesta solució del conflicte, tot indica que les gestions del Govern de França han tingut un paper decisiu.
 
El viatge cap a la ciutat sahrauí s'ha realitzat en un avió militar medicalitzat de la base de Torrejón. Aminetu Haidar ha fet el viatge acompanyada de la seva germana Laia, que va arribar la nit del dimecres a Arrecife, i pel doctor Domingo Pérez Hernández, director de l'Hospital Insular de Lanzarote, que l'ha atès durant la vaga de fam.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 Arturo, sagunt, 22/12/2009 - 11:59

Vaya banda de ignorantes indocumentados. No os solidarizariais ni con vuestra madre.
Seguro que encontrariais alguna excusa, aunque fuera tan inteligente como que hay muchas más madres.
España es responsable de lo que le ocurra al Pueblo Saharaui.
RASD

#12 Jordi, Barcelona, 18/12/2009 - 17:59

Voleu dir que tot plegat no ha estat una campanya de màrqueting dels turrons
"El almendro"?

#11 Andreu, Barcelona, 18/12/2009 - 15:12

Fixeu-vos que avui tv3 ha titllat Aminetu d'"activista" com a eufemisme per no dir el que realment és: independentista. La secta sociata manipula i censura així de bé.

#10 Sebastià, bcn, 18/12/2009 - 12:31

No va ser l'Andy Warhol qui va dir que, en el futur, tothom tindria 15 min. de fama? Doncs ara li ha tocat a aquesta "activista", que per haver estat tants dies en vaga de fam fa prou bona cara, no? Totalment d'acord amb la Marta P. de Lleida.

#9 Joan, BCN, 18/12/2009 - 12:21

escolta Alcape o com et diguis , de fatxa , res ; a mi em sembla molt bé que reivindiqui ser sahrauí o el que vulgui , però no cal tocar la pebrotera a un altre pais i a mitg món. La protesta l´ha de fer al Marroc , no a les Canaries. Ha estat un plom.