Publicitat
Política · 5 de Desembre de 2018. 08:58h.

Amistats perilloses

El col·laborador de Borràs està processat per narcotràfic

Amistats perilloses

Isaías H. F., el col·laborador de la consellera de Cultura, Laura Borràs, que va rebre tres contractes a dit mentre aquesta dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) va ser detingut el 18 de desembre del 2017 per, segons informa El Periódico, tràfic de drogues, defraudar la factura elèctrica i falsificació de moneda.

L’ordre de processament d’un jutjat de Manresa recull que Isaías es dedicava, amb el seu soci Marc G. P.,  a importar droga de disseny i bitllets falsos de 50 euros d’Holanda, i a cultivar marihuana a la seva casa llogada de Vacarisses (Vallès Occidental).

Els Mossos d’Esquadra hi van trobar 24 testos per a marihuana i vuit sobres enviats des d’Holanda, la Gran Bretanya i Alemanya, que contenien marihuana, MDMA, heroïna i ketamina, entre altres estupefaents.

Mentre Borràs va dirigir la ILC, Isaías va rebre almenys tres contractes a dit. L’Àrea de Delictes Econòmics dels Mossos investiga per aquestes adjudicacions la consellera, en una causa que es troba sota secret de sumari instruïda per un altre jutjat, el 9 de Barcelona.

Isaías fins fa pocs mesos també era professor associat de l’Institut de Formació Contínua IL3 de la UB, en tres títols dirigits per Borràs. Entre els col·laboradors elegits per la consellera per a aquests màsters hi havia els seus col·legues del grup Hermeneia (com Isaías), un equip de recerca creat per la consellera quan treballava a la UOC.

En tots aquests títols, a diferència de la resta de docents, Isaías no apareix descrit com a professor o filòleg, sinó com a “guanyador del II i III Premi Ciutat de Vinaròs de literatura digital”. Aquest guardó literari, del qual només consten quatre edicions celebrades entre el 2005 i el 2009, estava organitzat per Hermeneia i el jurat, segons les bases, incloïa tres membres especialitzats en literatura digital escollits per la UOC, és a dir, per Hermeneia. Isaías, a qui no se li coneixen més distincions, el va guanyar el 2006 i el 2007.

Publicitat
Publicitat

36 Comentaris

Publicitat
#27 soloesmiopinon, Tabarnia, 05/12/2018 - 23:35

Esta relacionada con un productor de marihuana y drogas sintéticas, Trapero relacionado con un capo narcotraficante... empiezo a entender porque los procesistas se comportan de esa forma tan extraña y dicen esas cosas tan raras....

#26 Soloesmiopinion, Tabarnia, 05/12/2018 - 18:11

Menuda pandilla de chorizos nos ha estado gobernando durante décadas. Cuando levanten la alfombra, lo de Andalucía se va a quedar pequeño.

#26.1 Barretina a rosca, Black hole, 05/12/2018 - 19:00

Perdona! Cataluña es la CC AA con más casos de corrupción de toda España y son datos de la UE.

La cuantia que se está investigando en estos momentos es otra cosa.

#26.2 soloesmiopinon, Tabarnia, 05/12/2018 - 23:33

A eso precisamente me refería

#25 arm, figueres, 05/12/2018 - 15:49

segur que es donara la culpa a madrit, aquest Isaias era un bon català, pero el dolent CNI espanyol li va fer alguna jugada per perjudica´l, i el pobre va tocar fons , la consellera no te cap culpa, tota la culpa es de Madrit

#24 pepe, andorra, 05/12/2018 - 15:23

alguien apuesta q las pruebas están puestas ahí por la propia policía? no lo estoy afirmando, solo apuesto. Es demasiado cutre y ademas, quien lo filtra es el periódico de Cataluña, q es lo q usan los separatas cuando no quieren q se les relacione con una filtración. Lo q piensan los separatas de llarena, lo pienso yo del juez este ¿del 4 turno?

#23 Chris, Lleida, 05/12/2018 - 14:53

Hay que ver con las amistades de la pijallera. A su lado, Cifuentes debe ser una santa. Al temps.