Publicitat

Condemnen per tràfic de drogues l'amic de Borràs al que presumptament va afavorir

Amistats perilloses

L’Audiència de Barcelona ha condemnat, Isaías Herrero, el col·laborador de la portaveu de Junts per Catalunya al Congrés, Laura Borràs, a qui suposadament va adjudicar contractes a dit quan ella era al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes; a cinc anys i tres mesos de presó per, segons informa El Periódico, falsificació de moneda, tràfic d’estupefaents i defraudació de fluid elèctric.

El tribunal ha imposat a Herrero una pena menor a la que li correspondria perquè abans del judici va admetre la tinença de bitllets d’euros falsos i de substàncies estupefaents, com heroïna, MDMA (èxtasi) i tetrahidrocannabinol, el principal constituent psicoactiu de la planta del cànnabis.

Aquesta confessió va permetre un acord de la defensa i la fiscalia per rebaixar la condemna, que s’ha vist més disminuïda per l’aplicació de l’atenuant de drogoaddicció. La vista només es va celebrar per la responsabilitat econòmica.

Arran de la investigació d’aquest cas, els Mossos d'Esquadra van interceptar trucades on Herrero manifestava que "Amb Borràs com a cap, jo facturo amb la cooperativa i facturo uns ‘trapis’ per allà".

Posteriorment, es van obrir diligències judicials a Barcelona per les presumptes irregularitats en l’adjudicació de 18 contractes per valor de 259.983 euros quan l'exconsellera dirigia la Institució de les Lletres Catalanes. La fiscalia ha sol·licitat aquest mes al Tribunal Suprem que investigui Borràs. L’alt tribunal està pendent de pronunciar-se al respecte.

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#23 Tirant, Bcn, 17/12/2019 - 18:15

Allà on anida algú de Convergència ... no falla: corrupció assegurada. No ho poden remediar: aquesta gent és així, de la mateixa fusta que el mestre Pujol ...

#22 Didac, Barcelona, 17/12/2019 - 15:05

Un documental per passar a les escoles:
https://www.msn.com/es-es/noticias/espana/el-monumental-rapapolvo-de-borrell-a-b%C3%A9lgica-en-v%C3%ADsperas-de-la-decisi%C3%B3n-sobre-puigdemont/el-documental-que-inquieta-al-independentismo-puigdemont-miente/ar-BBWSjsa

#21 Un musclu, Bcn, 17/12/2019 - 13:53

A veure si el jaguar te alguna relacio...

#20 Charly, Barcelona, 17/12/2019 - 13:38

Es la republiqueta que viene.

#19 Lepero, Barcelona/Tabarnia, 17/12/2019 - 13:35

Una sentència més contra el poble de Catalunya.