Publicitat

El presos exigeixen "la fi de la repressió"

Amnistia gratis

Els nou dirigents independentistes presos han reclamat l'amnistia en un acte conjunt organitzat per Òmnium Cultural al Palau Robert i han demanat al sobiranisme qUE "ompli les urnes de dignitat" i han demanat al Govern que surti dels comicis que "defensi un projecte de país inclusiu, al servei de la reconstrucció social i l'alliberament nacional; i per avançar cap aquest horitzó comú és indefugible seguir construint una estratègia compartida".

Els presos esperen que "la majoria de catalans tornarà a donar un missatge molt clar a l’Estat espanyol i al món: reivindicar el dret a l’autodeterminació del poble de Catalunya, i exigir la fi de la repressió per afrontar la resolució democràtica a un conflicte polític, mitjançant l’amnistia i el retorn dels exiliats".

També han admès que "aquest tercer grau sabem que novament serà efímer, que els poders de l’Estat el suspendran i anul·laran en qüestió de dies", però han afegit que "la seva repressió no fa més que enfortir els principis democràtics que ens han dut a la presó, que han dut a més de 2.800 independentistes a ser represaliats per motius polítics".

Finalment, s'han referit a la decisió del TSJC de tombar el decret de suspensió: "han imposat la data de les eleccions catalanes en contra d’un ampli consens del Parlament i del criteri dels experts sanitaris, obligant la ciutadania a escollir entre la protecció del dret a la vida i el dret a la participació política".

"Parapetats darrere de tribunals que continuen fent política, el seu menyspreu a les institucions i a la societat catalana és tan gran, que estan disposats a posar en risc la salut dels votants i la legitimitat democràtica dels resultats", han conclòs.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#15 Aclaración, Barcelona, 02/02/2021 - 11:47

¿represión? ¿que los dejen salir para hacer campaña electoral es represión ? ¿Qué vivan en la cárcel mejor de lo que vivirían fuera es represión ? ¿Qué se permita que se les entreviste a cada momento por su cadena de televisión particular (TVprusés) es represión ?

#14 José Pérez Fontanillas, Vilanova, 02/02/2021 - 10:30

La fiscalia trumpistofranquista la veo muy calladita, vaya vaya, ¿tienen miedo de que suba aún más el independentismo antes del 14F?, y luego dicen que hay separación de poderes en España, jajajajajajajajajajajajaj sin elecciones a la vista ya estarían otra vez en la cárcel.

#13 Benet S., Barcelona, 02/02/2021 - 08:49

Els han tret de la gabia per fer l'espectacle, emulant la dinàmica d'un circ i després cap a dormir entre reixes. Certament que fan pena, llàstima cap. Ara els pocavergonyes fan l'espectacle de la trista figura quan en el seu dia van humiliar i amenaçar a tot un pais, incitant a l'odi i el rencor consumit. Necessiten mà dura i penes integres

#12 Daniel, Tokio, Texas, 02/02/2021 - 01:39

Y dos huevos duros.

#11 Patètics, Barcelona, 01/02/2021 - 22:29

Olé i olé, esteu menspreant Espanya i els seus ciutadans com si fóssin gairebé uns cromagnos, potser que us mireu el mirall, feu pena, armeu la de diosescristo, ensorreu Catalunya i Barcelona i preteneu que surti gratis, ah, i a sobre que paguem la festa tots plegats, hasta els morts