Publicitat
Política · 22 de Setembre de 2013. 12:59h.

Andalusia adverteix l'Estat sobre Catalunya

La presidenta de la Junta no permetrà "acords de rebotiga que acabin perjudicant Andalusia"

Andalusia adverteix l'Estat sobre Catalunya

Captura de la web de Diario de Sevilla

La presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, ha advertit que no permetrà acords bilaterals sobre el finançament entre l'Estat amb Catalunya i ha afegit que no està disposada a que hi hagi "acords de rebotiga, que no els coneguem en alguns territoris d'Espanya i que acabin perjudicant Andalusia".

En una entrevista a El Diario de Sevilla, la socialista ha sentenciat, després de ser preguntada per l'última reunió que van protagonitzar el president del Govern, Mariano Rajoy, i el seu homòleg a la Generalitat, Artur Mas, que no vol que hagi "acords bilaterals, sinó multilaterals".

D'aquesta manera, si bé advoca per una reforma constitucional "que blindi matèries que ara estan en perill, com la sanitat i l'educació, i que millori l'encaix d'alguns territoris que en aquests moments no se senten còmodes", rebutja "que trenqui la igualtat dels ciutadans d'aquest país".

Així, l'aposta de Díaz passa pel model federal ja que, segons explica, "permet la singularitat dels territoris alhora que la igualtat dels ciutadans", una circumstància per la qual, segons l'andalusa, cal "un president del Govern que lideri, que no s'amagui sota l'ala, i la generositat del conjunt dels territoris".

Publicitat
Publicitat

36 Comentaris

Publicitat
#27 angel, Andalucía no es EspaÑa, 25/09/2013 - 21:07

Ahí está la prueba, que chupais el dinero de todos los catalanes.

#26 Irene, BARCELONA, 24/09/2013 - 04:58

Val, ara que sigui solidaria la duquesa de Alba

#25 Joanot, Barceloneta, 24/09/2013 - 01:35

Cal avisar urgentment a aquesta dona que el "cafè para tos", consumit en excès, és molt dolent per a la salut i pot acabar en un mal de panxa amb diarrea molt fotut. El cas d'aquesta senyora també obre la possibilitat que produeixi deliris de grandesa i que l'hagin fet confondre el càrrec que té.

#24 Nicolau, Sabadell, 23/09/2013 - 21:03

Aquesta es pensa q és alguna cosa, hahahaha.

#23 Albert Einstein, bcn, 23/09/2013 - 10:10

?El nacionalismo es una enfermedad infantil. Es el sarampión de la humanidad?. Albert Einstein.

Puede encontrarse en internet decenas de citas de intelectuales que rechazan el nacionalismo, pero es imposible encontrar una sola de un intelectual internacional que lo defienda.

¡Sacadme del error¡

#23.1 Herodot, Barna, 23/09/2013 - 14:44

Ara sortiràs de l'error:quan Einstein va ser a Barcelona li van explicar de què anava el nacionalisme català (defensiu) i va dir que "això no és nacionalisme".

#23.2 Citas, bcn, 23/09/2013 - 20:10

Citas Herodot citas, de intelectuales nacionalistas, escribe alguna si la encuentras. De intelectuales antinacionalistas todas las que quieras.

Aunque "intelectual nacionalista" sea un oxímoron.

#23.3 Herodot, Barna, 23/09/2013 - 22:52

És que de nacionalismes n'hi ha bàsicament de dues menes:defensius i ofensius.Del primer,De Gaulle i del segon Hitler.Però després a Argèlia o Indoxina,el francesos formaran part del segon club.Intelectuals nacionalistes?:gaire bé tots els espanyosl ( Torrente Ballester i el "derecho de conquista)

#23.4 Herodot, Barna, 23/09/2013 - 22:59

Si podem considerar Peces Barba com a intelectual,va dir allò de "hay que bombardear a Barcelona de vez en cuando" parafrasejant Azaña.Un indepe català no utilitzaria mai aquest llenguatge,perquè és més propi de nazis.A Catalunya només volem treballar i que no ens toquin els nassos.