Política · 15 de Novembre de 2010. 08:56h.

Andalusia clama contra Puigcercós

PSOE i PP s'uneixen contra "els insults" del candidat d'ERC

Andalusia clama contra Puigcercós

Puigcercós, en una imatge d'arxiu

La Junta d'Andalusia ha exigit una rectificació al candidat d'ERC a la Generalitat, Joan Puigcercós, que ha dit que "a Andalusia no paga impostos ni Déu". La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Mar Moreno, ha acusat Puigcercós de "generar tensions per a la convivència" amb arguments "injustos".

La dirigent socialista li ha reclamat que "rectifiqui" i demani "disculpes" per les seves afirmacions, que Moreno ha considerat "un insult no només per als andalusos que viuen a Andalusia, sinó també per a la comunitat d'andalusos que viuen a Catalunya".

Per la seva banda, la secretària d'Organització del PSOE d'Andalusia, Susana Díaz, ha titllat de "lamentables i menyspreables" els "continus atacs" que alguns dirigents polítics catalans dediquen a Andalusia "fruit del desconeixement que de la realitat andalusa tenen avui en dia "i que" proven que segueixen ancorats en l'estereotip i el tòpic d'una Andalusia vaga, subsidiària i indolent que no es correspon amb la realitat i per l'eliminació s'ha lluitat tant des d'aquesta terra ".

"Aquesta és una prova més del pitjor exercici de catalanisme que practiquen alguns dirigents polítics d'aquesta comunitat, que només troben arguments per defensar Catalunya insultant i menyspreant a la resta de regions i tractant de segregar territoris en una Espanya on l'Estat de les Autonomies juga un paper clau", sosté.

Finalment, la portaveu regional del PP-A, Rosario Soto, ha exigit una "disculpa urgent a Andalusia ia tots els andalusos". "Ja n'hi ha prou d'insults. Estem cansats de que es deteriori la nostra imatge, perquè els andalusos no es mereixen aquest tracte per part de ningú i menys per part d'un senyor que ha estat governant en el tripartit amb el PSOE encapçalat per José Montilla. El PSOE té també responsabilitat en l'assumpte, ja que Puigcercós sabrà dels andalusos el que li ha explicat Montilla ".

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#30 ramon, barcelona-c, 16/11/2010 - 23:58

Aquesta història la sap tothom i es mes vella que anar a peu, a Andalusía també ho saben i alguns "fins" andalusos no paran de manifestar lo llestos que son ells i lo tontos que som els catalans. La defensa moltes paraules, cap xifra, només faltaría Felipe Gonzalez. Estem farts ! ! !

#29 Andalucía mola!!!, bcn, 15/11/2010 - 21:44

mis respetos, admiración y solidaridad con Andalucía en esta hora de topicazos teñidos de racismo. Andalucía, tierra de la Fábrica de Tabacos, Aeronáutica CASA, El Ejido, el 1er AVE, la Alhambra de Irving a Clinton, astilleros, turismo, vinos y jamones y más parques que CAT... y no multan!!!

#28 demagogia en estado puro, bcn, 15/11/2010 - 21:32

y por qué no hace la comparación con Balears donde se embarga 10 veces menos que en CAT., y va y dice que en CAT. se recauda 10 veces más que en Balears y en les Illes se tocan la pancha y lo otro y el agravio no es con Andalucia sino con Balears????

#27 indica lo contrario de lo que quiere decir, bcn, 15/11/2010 - 21:21

el engaño es tan grande como torpe: Puigcercós se refiere a la recaudación ejecutiva, a los embargos por impago de impuestos y sanciones que hizo la Agencia Tributaria de... Catalunya!! lo que indica sólo que los cats. defraudan mucho más que los andaluces

#26 Papa ven en tren, Figueres, 15/11/2010 - 20:56

Ells clamen i nosaltres aguantant això :

http://www.youtube.com/watch?v=18nU2xZQjks