Publicitat
Política · 3 d'Octubre de 2008. 18:44h.

Andalusia i Catalunya no aconsegueixen posar-se d'acord

Es mantenen les discrepàncies entre Chaves i Montilla sobre el finançament

Andalusia i Catalunya no aconsegueixen posar-se d'acord

Montilla, amb Chaves

Andalusia i Catalunya han mantingut aquest divendres les seves posicions discrepants sobre els criteris per distribuir els fons en el nou model de finançament autonòmic, ja que la Junta està a favor de pagar segons renda i rebre segons població, i la Generalitat defensa que qui més contribueixi fiscalment rebi més recursos. Els consellers d'Economia de la Generalitat, Antoni Castells, i de la Junta, José Antonio Griñán, han participat en unes jornades d'UGT-Andalusia sobre finançament autonòmic, i han exposat les seves posicions.

Castells ha admès que amb Andalusia té algunes coincidències en finançament, però també hi ha discrepàncies, perquè Catalunya creu que els territoris amb major contribució fiscal, superior a la mitja estatal, tenen que "veure premiat aquest esforç". Ha argumentat que així funcionen els països federals.

El vicepresident segon i conseller d'Economia de la Junta d'Andalusia, José Antonio Griñán, per la seva banda, ha indicat que el principi lògic del sistema de finançament és "pagar per rendes i rebre per població". Segons Griñán, no és lògic que un territori rebi un finançament d'un 130% de mitja per càpita i d'altres el 80%, perquè el "lògic és l'anivellament per càpita".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Manuel, Granada, 04/10/2008 - 15:40

¿Pero que quieren estos catalanes?
Que trabajen, paguen los impuestos y callen ya esta bien de molestar.

#5 pere, bcn, 04/10/2008 - 14:44

Més dades: aquests 700.000 milions de dòlars que gasten els americans, i que no és sense fons sinó que els hi retornarà, significa, proporcionalment 9500 milions d'euros a Catalunya. La meitat del que ens roba Espanya... i a fons perdut.

#4 Meliq Salau, Reus, 04/10/2008 - 13:45

Accelerarem la independència recordant que El PIB català és 200 mil M d'E L'espoli és el 10% del PIB, 20 mil M d'E A cada família catalana o emigrant amb 2 xiquets, els espanyols li roben 12 mil E per any (mil E per mes) Recordeu-ho i digueu-ho a tots

#3 Kropotkin, Vic, 04/10/2008 - 11:07

El problema es que Montilla solo le habla en catalán y Chaves ni se entera de lo que le dice el president....

#2 pere, bcn, 03/10/2008 - 22:07

És clar! el primer que li va dir Chaves és "Dame tu cartera y nos pondremos de acuerdo".
En Montilla només li va donar la meitat del què tenia a la cartera i en Chaves no li va agradar. El va acusar d'insolidari.