Publicitat
Política · 2 de Juliol de 2015. 13:11h.

Anglada ressuscita

CiU i PSC el necessiten per governar a Vic

Anglada ressuscita

Josep Anglada

Finalment, hi haurà sociovergència a la ciutat de Vic (Osona). L'alcaldable per CDC-RCat Anna Erra ha arribat a un acord amb el regidor Benjamí Doniga (PSC). Aquest acord no li permetrà tenir majoria absoluta al consistori però sí que li ha permès evitar la majoria d'esquerres que s'estava configurant. El beneficiari indirecte: Josep Anglada, que de cop ha passat a ser un element decisiu.

La suma dels cinc regidors d'ERC més els quatre de Capgirem Vic (CUP i Procés Constituent), el de PSC i el de Vic per a tots (ICV-Podemos) sí que hauria donat una majoria alternativa i hauria impossibilitat que Anna Erra pogués governar en minoria, tal com ja s'havia plantejat. Amb l'acord, l'escó de Plataforma Vigatana esdevé indispensable per aprovar qualsevol moció durant la legislatura.

E-notícies s'ha posat en contacte amb Josep Anglada, que s'ha mostrat eufòric. "Sense el meu suport, res tirarà endavant", ha comentat. La cap de llista de CDC, que havia prescindit d'ell en tota negociació per al cartipàs, ara ha canviat.  "Qui ho havia de dir. Aquesta setmana ja ha volgut fer quatre reunions amb mi i podria fins i tot entrar al govern, però jo no baixaré del burro. Si és per alguna cosa que afavoreixi la governabilitat de Vic, endavant, però Anglada no es casa amb ningú!". Anglada ha comentat que "he presentat la meva proposta. És una proposta honesta que mira per la ciutat".

A les preguntes d'e-notícies sobre aspectes generals de la política catalana, Anglada ha mostrat el seu cantó més moderat i reflexiu. Sobre el 27S, creu que "seran unes eleccions normals més", sense voler entrar en cap altra valoració, i sobre les declaracions de l'anterior portantveu del govern de la Generalitat, Francesc Homs, en què demanava respecte per les mesquites salafistes, ha manifestat: "Són unes declaracions fora de lloc. Si els musulmans van de bona fe, se'ls ha de donar llibertat per a practicar la seva creença, però si difonen qualsevol mena de radicalisme, se'ls ha de perseguir". El líder de Plataforma Vigatana ha afegit: "He de ser honest. Cal dir que a Vic les dues mesquites que hi ha no han ocasionat cap problema social". Continua mantenint, però, que un 27% d'immigració a la ciutat és insostenible.

Respecte als problemes locals, Anglada n'ha assenyalat dos com a urgents. Trobar una solució per al comerç de l'Eixample Morató. "S'hi han carregat el comerç. Hem de discutir com ho resolem amb veïns, comerciants i Ajuntament". També vol impedir la recollida selectiva d'escombraries porta a porta "Serà un merder en una ciutat mitjana com Vic. Això no és un poble petit"

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Pere, BCN, 03/07/2015 - 08:24

Dubto molt que el necessitin per res, veig que a Barcelona hi ha uns que només han tingut 11 regidors de 41 i fan el que volen. Fins i tot es pixen al mig dels carrers.

#1 Llatzer, transilvania, 02/07/2015 - 17:33

¿vols dir que ha ressuscitat de del tot? no fa massa bona cara ... vaig a compara alls per si de cas!