Publicitat
Política · 15 de Gener de 2016. 12:52h.

Anna Gabriel denuncia la pressió de TV3 per investir Mas

"A vegades trobaves més respecte fins i tot en mitjans privats que en els mitjans públics"

Anna Gabriel denuncia la pressió de TV3 per investir Mas

Anna Gabriel, crítica amb Terribas

La diputada de la CUP, Anna Gabriel, en una entrevista a Directa, lamenta “el linxament mediàtic” que ha patit aquests mesos per la negativa de la CUP a investir Mas i critica TV3 i Catalunya Ràdio per la pressió exercida sobre la formació antisistema.

“A vegades trobaves més respecte fins i tot en mitjans privats que en els mitjans públics, la qual cosa ens hauria de fer pensar. Ja sé que molta gent sap el paper que juguen els mitjans públics, però és que ha estat molt evident. Com pinta l'acord TV3, com dibuixa a les infografies els dos diputats adscrits i com s'han presentat els organigrames de l'esquerra independentista, com han estat els Matins de Catalunya Ràdio…”, denuncia.

“Jo crec que no hi havia una voluntat d'entendre i aprofundir en les postures i el conflicte. Els mitjans públics haurien de tenir interès a anar a les arrels de la divergència, en entendre la dimensió del conflicte, les raons a banda i banda, informar i, a partir d'aquí, que cadascú extregui conclusions. No han jugat aquest paper, és obvi i és molt preocupant”, afegeix.

També considera que “el linxament mediàtic, no amb visos masclistes sinó el que identificava la nostra posició com ‘una dèria de l'Anna Gabriel, la posició del no, la posició intransigent, la de la persona que no vol arribar a un acord’ ho entenc com una estratègia de debilitar-nos internament i jo estic molt tranquil·la”.

Gabriel recorda que “els mitjans de comunicació, de cop van donar veu a les persones que no compartien les decisions adoptades per la majoria. La pregunta que ens fèiem és: si l'assemblea nacional de Sabadell hagués decidit investir Mas, també s'hagués donat veu a les veus contràries a les hores de màxima audiència? Probablement no, la qual cosa et fa pensar que, evidentment, hi havia un interès a aprofundir en aquestes diferències de manera molt poc benintencionada”.

La diputada de la CUP denuncia també que “s'han filtrat converses de WhatsApp en les que hi havia molt poques persones. Això és així. Suposo que la paranoia de pensar qui ha pogut filtrar coses també forma part d'una estratègia de desgast”. També explica que “ens van hackejar uns quants comptes personals de correu electrònic d'alguns diputats molt concrets com en Busqueta, en Benet o jo mateixa”.

D’altra banda, acusa Artur Mas de voler-la apartar de “la primera fila política” i critica que “aquest personatge i la seva estratègia” ha estat “acompanyada de sempre condicionar, exercint el xantatge sobre les altres forces polítiques”. “A nosaltres ens feia pensar que seguir amb aquest lideratge en el marc del procés, era no només avalar els xantatges passats sinó exposar-se a què el xantatge fos exercit de forma permanent”, indica.

“A més, sobretot hi havia un altre element, que és que moltes veus de l'Estat espanyol identificaven el procés amb Mas i entenien que això era una aventura d'un líder polític que ho feia per salvar-se. Al final, que s'estaven tapant les vergonyes amb la bandera era una cosa que podia sentir des d'una persona humil de qualsevol barri de Barcelona a la caverna mediàtica de Madrid”, afirma.

També apunta que “aquesta persona feia molt pocs anys que estava pactant amb el PP, cosa no només molt greu per la seva significació política, sinó per l'aplicació pràctica de polítiques econòmiques”.

Pel que fa a Junts pel Sí, recorda que “aquesta gent anava a guanyar les eleccions! Ho van fer tot per guanyar les eleccions per majoria absoluta i no les guanyen. Per tant això vol dir alguna cosa. I no només no les guanyen sinó que no arribem a més del 50% dels vots independentistes. Home, doncs això ens dóna la raó encara més per dir ‘ho sento, però vostè no pot estar davant d'aquest projecte’”.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#22 francisca, Palafrugell, 16/01/2016 - 21:31

De tontos arrepentirse, dice el refrán!!!.Mas sigue en la sombra, (como Pujol) por eso ha "colocado " el que él ha querido....rápido, sin tiempo para que se sacaran los trapos sucios... Que ya saldrán!!!

#21 Eulalia, Camallera, 16/01/2016 - 05:06

Quina poca vergonya que te la del serrell. Sieu valents i dieu que el que de debó ha passat es que la "mafia catalana" ha fet amb vosaltres el que ha volgut. Hus han deixat com a pollastres sense plomes.

#20 Mesetario2, Meseta2, 16/01/2016 - 00:33

La señora Anna Gabriel podrá hablar todo lo que quiera de "la caverna mediática de Madrid".
Pero ya ha empezado a probar la "caverna mediática publica de Cataluña".
Es lo que tiene Cataluña, para su desgracia: políticos y medios igualitos de los de la meseta. Nada de Austria ni Dinamarca.

#18 Luis Miguel, Tarragona, 15/01/2016 - 18:54

La caverna mediática nacionalista coaccionó a la CUP hasta el infinito, es cierto. Pero la CUP ha perdido toda credibilidad apoyando a los corruptos de CDC. Si tan asamblearios son y el resultado de 1515 a favor de Mas y el 1515 en contra es cierto, deberían haber votado 5 a favor y 5 en contra.

#17 La bolita, Biafra del Llobregat, 15/01/2016 - 18:51

Esperem que els noiets (i noietes) de la Cup no passin sovint prop dels trilers de la Rambla, son carn de canó i segur que piquen a la primera.