Publicitat
Política · 10 de Setembre de 2019. 11:46h.

Anna Gabriel reconeix "desconcert" independentista

"És imprescindible revisar allò que no es va fer bé"

Anna Gabriel reconeix "desconcert" independentista

L'exdiputada de la Cup, Anna Gabriel, en una carta a la militància des de Ginebra, crida a "tornar-ho a fer" malgrat que demana "fer-ho millor", a més de considerar que l'independentisme està "en un moment de desconcert i replegament".

"Tot i que en moltes persones planin les preguntes del perquè de l’exili, tot i que la decisió no sigui compresa per tothom, tot i que sembli que podria tornar sense haver de témer res. Vaig decidir no presentar-me a un Tribunal que jutjava una posició política i tot un moviment. I segueixo mantenint la convicció que mentre hi hagi repressió, l’exili té tot el sentit del món", argumenta Gabriel pel que fa a la seva situació personal.

També adverteix que "tenim tot un Estat, amb els seus aliats i els seus mitjans, davant un grapat de centenars de milers de persones que volen resoldre un conflicte democràticament. L’Estat, els seus aliats i els seus mitjans, davant un grapat de centenars de milers de persones que, a més, estan en un moment de desconcert i replegament".

"De sentir-se enganyats, però també, de no voler recordar algunes de les coses que ja s’havien apuntat. De passar de tenir una il·lusió que tot ho podia, a deixar de voler ni tan sols il·lusionar-se. Hi ha tant per refer, tant per reaprendre i tant per reescriure, que efectivament, cal tornar-ho a fer, per a poder fer-ho millor", afegeix.

Gabriel creu que "per a fer-ho millor, cal no autoenganyar-se, cal mirar la realitat de cara i cal assumir el pes del futur. Cal saber que la unitat, com la veritat, és concreta i no es pot basar en el buit. Cal saber que les bases són solides si estan fonamentades i que hi hauria d’haver una correspondència entre el que es diu en públic i la realitat".

També alerta que "no ens podem permetre tampoc que la solidaritat antirrepressiva s’utilitzi massa sovint com a eina de pressió, o que un context excepcional – que ja fa massa que dura – s’utilitzi com a pretext per a coaccions massa convencionals". "Hem après que no hi ha receptes màgiques, i hem hagut de desfer algun camí. Però ens queda la opció de no renunciar al somni. I de fer-lo realitat", conclou.

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#20 xesco, SQV, 11/09/2019 - 11:40

Tens raò maca. Per que no vens aqui hi ens ho expliques a la cara? Vine a ajudar-nos a tirar del carro per què la independencia la fem aquí, no a cap canto suïs.

#19 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona, 10/09/2019 - 16:20

Ays, pues oye tú, como sois las pijas suizas, menudas paridas mentales que te montas, es que ni aunque me lo jures por Snoopy

Cómo se nota la cantidad de tiempo libre que tienes gracias a nuestro dinero que nos robáis via Generalitat

#18 Flanagan, En 18 meses nos vamos, 10/09/2019 - 16:00

En Suiza le cuesta la pelu 100 euros,el corte al hacha algo menos eso si.

#17 Tabarnia wants to decide, Barcelona is not Catalonia, 10/09/2019 - 15:22

Les joventuts ultra-nacionalistes Convergents (CUP) han d'entendre que l'ús de la violència utilitzat per ells i els seus CDR ja no ens fan por...Acatar la llei és la veritable democràcia. Cap bandera no està per sobre de la llei. Au, va, torna de Suïssa i atreveix-te a promoure un altre cop d'estat...

#16 Chris, Lleida, 10/09/2019 - 15:06

La pseudo anarquista de derechas que se ha ido a vivir a la cuna del capitalismo europeo, sugeriendo que hagan reflexion los de su calaña. Hipócrita como cualquier procesista