Publicitat
Política · 10 de Juliol de 2020. 16:37h.

Antich critica per primer cop el Govern

“Ha pres en els últims dies dues decisions com menys discutibles”

Antich critica per primer cop el Govern

El director d’El Nacional, José Antich, critica en un article per primera vegada el Govern de la Generalitat i considera que “ha pres en els últims dies dues decisions com menys discutibles” com ara “el tancament perimetral de la comarca del Segrià” i “l’obligatorietat de portar mascareta”.

“En cap cas qüestionem aquí l'ús de la mascareta, però no s'entén que s'exigeixi ara també fins i tot si es manté la distància de seguretat. Aquesta és la veritable controvèrsia de fons d'una decisió sorprenent”, assenyala.

“Les dues són mesures tan extremes que és evident que tenen un impacte ciutadà important, una previsió de resultats per garantir la reducció del virus discutible i una alarma exagerada sobre quina és la situació real de Catalunya ja que tenen una repercussió negativa per a la imatge internacional del país i per a la seva economia”, adverteix.

“La poca campanya turística que podia aportar ingressos extra en un any especialment difícil s'ha posat en risc amb unes decisions sobre les quals existeix una controvèrsia mèdica enorme -s'ha anat més enllà de les recomanacions de l'OMS- i em temo que sense tenir prou en compte una norma tan bàsica com la de no implementar decisions d'un calat tan important si no comptes abans amb un consens ampli”, apunta.

El periodista creu que “el pitjor que li pot passar a un govern és que quedi en l'aire el dubte que s'adopten mesures permanentment que tenen un impacte limitat i que el que pretenen no és cap altra cosa que tapar els dèficits de gestió que s'han produït”.

“El Govern sabia que el virus es podia propagar, igual que sap que al setembre s'hauran d'obrir les escoles i iniciar el curs. I era exigible un pla global davant de coses que succeeixen tots els anys com és la recollida de la fruita i l'arribada de temporers en unes condicions que disten molt de ser òptimes i segures”, remarca.

“Ningú no és capaç de mesurar l'impacte que té en la premsa internacional l'anunci del confinament de 200.000 catalans que, com ja he dit, tampoc no acaba sent exactament això? Podem ser l'únic govern del món que ofereixi actualment rodes de premsa amb mascareta, sense valorar que aquesta imatge afecta negativament Catalunya i que, a la pràctica, no serveix absolutament de res?”, pregunta.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#15 Toni, Tabarnia, 11/07/2020 - 09:19

La mascarilla obligatoria en la calle solo tiene el objetivo de inculcar miedo y sumisión social. En espacios cerrados genial su uso pero al aire libre.....nos quieren callados. La situación social y económico es complicada y el miedo calma a las masas.

#15.1 Neferu, Barcelona, 11/07/2020 - 10:49

Pues nada Toni. a mandar la mascareta a tomar viento, a infectarnos todos, y a irnos todos también a la merda después de pasar por las UCIS. ¿ Te parece mejor esta solución? ¡¡Por favor.!! Estamos calladitos ante los desmanes de la política en mil y unas formas de impuestos, de robos, de sobresueldos etc, y vas y te quejas de unas mascaretas,XD

#14 electra, Barcelona, 11/07/2020 - 09:03

El grant amic de l'Aznar com s'atreveis parlar malament del Govern que el manté. Això no pot ser, que li treguin la subvenció millonària de la que viuen ell i la seva dona Marta

#13 Masias , Mis posaderas , 10/07/2020 - 22:13

Probablemente habrá tenido una oferta mejor que la del ministerio de propaganda del régimen nacionalista estelado

Se ve que los transplantes de pelo en Turquía han subido de precio.

#12 Nacional.cat, Barcelona, 10/07/2020 - 21:40

Són tantes les coses que afecten negativament la imatge de Catalunya que ja no vé de confinar el Segrià, lo ridícul és que per la passivitat i desidia del govern, hores d'ara tot Catalunya hagi de portar mascareta, indiscriminadament, apa "tabla rasa" per tothom, tela marinera

#11 Jvcs, Barcelona, 10/07/2020 - 20:02

Pepe pierde la camisa....que digo la subv , de cara a la caida el desgovern suspendera temporalmente a medis ,hasta ver si por un miracle se salvan .Esta vez no el clamor contra la hecatombe del desgovern va arrarsar todo el tinglado indepe.
Viene un govern no indepe y auditories y al juzgado , va a ser una catarsis de alfombras corruptas al air