Publicitat
Política · 19 d'Abril de 2017. 19:34h.

Antich lamenta que la Constitució estigui "segrestada"

Terribas diu que hi ha una majoria al Parlament que busca “abrigar la dignitat del país amb vestits propis”

Antich lamenta que la Constitució estigui "segrestada"

Artur Mas i José Antich

L’exdirector de La Vanguardia, José Antich, ha lamentat que la Constitució fos "segrestada". El periodista s’ha preguntat “en quin moment” es va produir aquest fet, durant la intervenció que ha fet aquest dimecres en l’acte de suport a Carme Forcadell. Antich també ha començat el seu discurs preguntant-se si la transició va ser “una gran estafa” i fins quan va durar “la ment aperturista” de la democràcia.

El periodista ha recordat els anys en que es va redactar la LOAPA i ha assegurat que després del cop d’Estat, els partits “van acceptar doblegar-se als militats”. “Els militars van desaparèixer de la vida pública, però una idea d’una Espanya uniformista i harmonitzada va tornar”, ha reblat.

Antich també ha destacat el paper que van tenir els partits polítics catalans i ha recordat que cap partit va votar en el Parlament en contra de presentar un recurs d’inconstitucionalitat a la LOAPA. “S’imaginen que aquesta actitud que van tenir els diputats de Centristes de Catalunya i del PSC l’haguessin tingut en els darrers anys els partits de l’oposició?”, s’ha preguntat.

La directora del programa El Matí de Catalunya Ràdio, Mònica Terrribas, també ha intervingut per repassar com es va elaborar l’actual Estatut i ha afirmat que fa 12 anys “els polítics catalans deien que si s’estripava deixava a Catalunya a la intempèrie”. “Que ningú s’estranyi que hi hagi una majoria al Parlament que busqui abrigar la dignitat del país amb vestits propis”, ha reblat.

Terribas ha acabat la seva intervenció fent una petició: “què ningú menystingui la feina col·lectiva feta de consens i renuncia d’aquell Estatut per respecte als que ho veu fer i per respecte del poble de Catalunya que el va votar en referèndum”.

Carme Forcadell i José Antich

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#19 Paganini, Bcn, 20/04/2017 - 23:46

Antic ya esta de pleno dentro de la CORRUPCION separatista

#16 M, Sabadell, 20/04/2017 - 12:54

Lo que tienen secuestrado algunos es el cerebro y el entendimiento.

#15 botifler1914, Sinitaca, 20/04/2017 - 12:44

Antich y Terribas, campeones catalanes en lectura al dictado.

#14 JC, Barcelona, 20/04/2017 - 09:53

¿Que la Constitución está secuestrada por el pueblo español? ¡Pues claro!
¿Que España es uniformadora? Por favor, no me hagan reir. Son los políticos separatistas, pero en Cataluña, quienes usan la escuela, los medios y el dinero público con ese objetivo.

#14.1 Casper, Bcn, 20/04/2017 - 10:41

Si se da por fin el "choque de trenes" el resultado debería ser descabalgar del ático del ascensor social a todo catalanista, fin de competencias en educación y cultura y sacarles del poder económico cueste lo que cueste.

#12 Jose, Bcn, 20/04/2017 - 04:45

Como ha cambiado el jose Anttich