Publicitat
Política · 6 de Març de 2017. 17:15h.

Anticorrupció apunta a Gordó pel 3%

La Guàrdia Civil creu que algunes constructores van convidar-lo a assistir a caceres a canvi d'obra pública

Anticorrupció apunta a Gordó pel 3%

Germà Gordó en una imatge d'arxiu

La Fiscalia Anticorrupció ha fet seu un document elaborat per la Guàrdia Civil on s’apunta directament l’exconseller de Justícia i actualment diputat, Germà Gordó, com la persona a la qual les empreses recorrien com a mediador o aconseguidor per obtenir obra pública en adjudicacions “irregulars”. Segons ha revelat la Cadena SER aquest dilluns, els investigadors creuen que Gordó va arribar a rebre regals de constructores com ara entrades per al futbol i invitacions a caceres a Toledo i Ciudad Real. A canvi hauria ordenat atorgar-los a dit almenys cinc concursos públics, segons la recerca policial.

L'últim document aportat al Jutge del cas 3% detalla un total de 19 presumptes casos de corrupció en l'adjudicació d'obres públiques. Entre ells, la Guardia Civil apunta que Gordó va arribar a pressionar directius de Repsol per aconseguir que realitzessin una donació de 30.000€, segons explica la cadena de ràdio. Els investigadors creuen que la companyia es va negar a participar en la “donació” en un primer moment però  diuen que finalment va aconseguir fer canviar d'opinió als seus responsables.

El Jutge del Jutjat del Vendrell que porta el cas del 3% té en l'informe alguns exemples que acrediten la participació de Gordó en multitud de gestions, reunions, dinars i interlocucions amb empresaris investigats que han aconseguit contractes públics i donat diners a les fundacions de Convergència. Els investigadors també afirmen que alguns empresaris investigats com Josep Manuel Bassols o Sergio Lerma, tots dos directius de 'Oproler', una de les empreses beneficiades per obra pública a Catalunya, van utilitzar sobrenoms per dirigir-se al diputat. Entre els noms falsos que utilitzen en els correus els constructors per referir-se a Gordó estan 'Gregorio' o 'Gerardo'.

Els investigadors han demanat al jutge que autoritzi la intervenció de dispositius mòbils al dirigent polític així com l'entrada i registre del seu habitatge. De moment, el jutge no ho ha autoritzat.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 botifler1914, sINITACA, 07/03/2017 - 10:07

Que verguenza!!!! ni que fuera de la Diputación de Badajoz....

#6 Xavicu, BARCELONA, 06/03/2017 - 20:21


ES CLAR. NO S'OBLIDI QUE LA SRA.GORDÓ ÉS JUTGESSA. GOS NO MOSSEGA GOS.

#5 gurguri, barcelona, 06/03/2017 - 19:40

Son las mismas circunstancias de Granados en la Púnica.

#4 Smicht de Platja, Cuni, 06/03/2017 - 19:05

A una caceria se va a disparar. Tenia Gordo permiso de armas al dia y escopeta legalizada. Seria bueno saberlo. Los mossos deberian investigarlo.

#3 Eric Llacuna, Sabadell, 06/03/2017 - 18:59

La escopeta nacional