Publicitat
Política · 24 de Gener de 2020. 10:53h.

Anticorrupció demana imputar Ribó

Per pressumpte suborn per acceptar un regal d'un empresari vinculat amb el 3%

Anticorrupció demana imputar Ribó

La Fiscalia Anticorrupció ha sol·licitat al titular del jutjat central d'instrucció número 5 de l'Audiència Nacional, José de la Mata, que iniciï els tràmits per investigar per un presumpte delicte de suborn impropi al Sindíc de Greuges, Rafael Ribó, que va viatjar amb la seva filla a la final de la Lliga de Campions a Berlín el 2015 per compte d'un empresari imputat en el 3%.

El Miniseri Públic considera que la conducta de Ribó podria incórrer en un delicte de "suborn impropi" ja que el Síndic de Greuges "no manté relacions d'amistat o afecte amb Soler" i "no només accepta ser convidat, sinó que pren la iniciativa per obtenir un benefici més gran en sol·licitar expressament que també sigui convidada la seva filla".

L'escrit afegeix que "dins de les funcions i activitats que realitza Soler cap no té relació directa amb convidar persones a viatjar per veure un partit de futbol, és a dir; el pagament del viatge suposa un cost afegit a la seva activitat empresarial" i, a més, considera que és "comercial i tracta que ningú no ho sàpiga".

Anticorrupció demana al jutge De la Mata que elevi exposició raonada al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) donant-li trasllat dels indicis delictius. Es tracta de la instància competent, ja que Ribó, en qualitat de Síndic de Greuges, gaudeix d'aforament.

L'informe de la Guàrdia Civil entregat al jutge l'1 d'agost revela que el viatge en el vol AOJ96 d'Air Charter Service Spain "va tenir un cost total de 39.900 euros, fraccionat en tres trams de 13.300 euros facturats a nom de tres empreses diferents de Soler: Electromecànica Soler, Grup Soler Constructora i Soler Global Service".

Segons la documentació remesa al jutge, l'avió contractat per Soler va ser un Dassault Falcon 900EX, amb 14 seients per a passatgers, que van gaudir d'un "càtering vip estàndard". El cas del viatge a la final de la Champions del 2015 va ser, segons els investigadors, un regal d'"especial rellevància" pel "gran desemborsament econòmic".

La Guàrdia Civil va recuperar diversos missatges entre els viatgers. En un d'ells, el 3 de juny del 2015, l'exdiputat Camp va escriure a l'empresari: "El Rafael... em pregunta si hi ha plaça per a la seva filla Alba". Soler respon: "Oki". Es refereixen al Síndic de Greuges, Rafael Ribó, i a la seva filla.

 

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#13 Capit@n España, Purgandus populus!!, 25/01/2020 - 15:18

Separata, antiespañol, vividor, corrupto, supremacista, clasista, xenofobo, racista, nepotista, cínico y mala persona. ¿Se puede pedir más para ocupar la figura de ombudsman catalán que tendría que ser ejemplo de limpieza, neutralidad y anticorrupcion?

#12 Pan con tomate y jamón Ibérico, La peste amarilla daña el cerebro, 24/01/2020 - 23:15

Santa Madre de Montserrat, prometo que si empapelan a este tipo... pecador donde los haya... te rezaré tres avemarías. ¡Eeep..! esto tiene su mérito, hace más de cuarenta años que ni me presigno...

#11 Joan, Tarragona , 24/01/2020 - 19:57

Y no se llevó la “novieta” de viaje esta vez. Menudo caradura, trincón y vividor.
Au plega ja d’una vegada de Síndic de Greuges que fas pudor.

#10 Destroyer 2.0, Barcelona, Tabarnia, España. , 24/01/2020 - 18:02

Típico separata que reúne todos los criches: Supremacista, xenofobo, racista y corrupto. Personaje infecto.... Y algún día tendremos que hablar de su hija y de cuanto le gusta el fútbol.. Je.. Je.

#9 no soy nadie, barcelona, 24/01/2020 - 17:22

Otro intocable, tranquilos, que no le pasará nada