Publicitat
Política · 4 de Novembre de 2009. 09:16h.

Antoni Castells marca perfil

El conseller d'Economia creu que "assistim a l'esgotament d'un cicle"

Antoni Castells marca perfil

Castells, en una imatge d'arxiu

El conseller d'Economia, Antoni Castells, ha demanat un "reformisme regeneracionista" per a evitar "la desafecció i el desencant", durant una conferència a l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) sota el títol de "Autogovern i ambició de país". Castells considera que "assistim a l'esgotament d'un cicle basat en un determinat sistema".

Per a ell, hi ha tres crisi greus que afecten a Catalunya: l'econòmica, la de la relació Catalunya-Espanya i una tercera que és la desafección cap a la política. Per Castells, tant "voler embrutar-lo tot com tapar-ho tot, són igualment perjudicials i generen desencantament i el descrèdit de la política i de les institucions". Això podria provocar "més abstenció electoral i també fomenta alternatives antisistema imprevisibles que sovint són protagonitzades per opcions demagògiques i populistes".

Castells ha defensat la necessitat d'articular "un reformisme regeneracionista" basat en "el coratge, el lideratge, la definició d'un projecte i l'exemplaritat dels servidors públics", i ha considerat "especialment detestable" que persones que estan al capdavant d'entitats amb un alt nivell simbòlic o d'institucions "no només no donin exemple d'honestedat sinó que aprofitin els seus càrrecs per a dotar-se d'una impunitat" que no ha d'existir.

També ha denunciat que "a Catalunya hi ha un distanciament creixent en la implicació dels assumptes de l'Estat Espanyol, i a Espanya hi ha una hostilitat cap a Catalunya com no s'havia vist mai i que es va iniciar amb la segona etapa de l'època Aznar".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Josep Niubo, Miralcamp, 04/11/2009 - 18:53

Molt bé, Antoni. Som molts els socialistes que pensem com tú i estem disposats a ajudar-te.
Endavant.

#3 PSC ? No gracies, Igualada, 04/11/2009 - 11:17

No se que esta fent el Antoni amb els sociates, esta molt per sobre d'aquests xoriços i falssos.
Fuig Antoni fuig que ancara agafaras el sida o quelcom pitjor amb aquesta colla

#2 Pasqual Matagall, Rupiá, 04/11/2009 - 10:07

Toni, apartat d'aquesta gent: http://www.youtube.com/watch?v=8aKd-Lx-zlU

#1 Kropotkin, Vic, 04/11/2009 - 09:30

Es cierto, la corrupción institucional no tiene sentido cuando ya no queda ni un euro y todo lo recalificable ya ha sido recalificado. Ahora tocan largos periodos de vacaciones de los politicos en Islas Cayman, Jersey, Liechtenstein, Andorra, etc.