Publicitat
Política · 5 d'Octubre de 2020. 14:06h.

Antonio Baños disculpa la CUP

"No ha de jutjar agressions sexuals"

L'ex diputat de la CUP, Antonio Baños, ha disculpat la CUP durant la tertúlia d'El món a RAC-1 pels presumptes dos casos de assetjament sexual de Quim Arrufat i ha manifestat que la formació anticapitalista "no ha de jutjar agressions sexuals com si fos un tribunal". "Això ho ha de fer la víctima si decideix portar-ho a judici", ha exposat.

Baños ha deixat clar que "els implicats són els que han de dir les coses", però ha defensat els protocols interns, com el de la CUP, per investigar-los. "Els protocols que existeixen als partits, organitzacions i a moltes empreses, que jo crec que són necessaris, no és un codi penal paral·lel. És a dir, si les víctimes volen denunciar, tenen el codi penal, advocats, policies per denunciar", ha assenyalat.

El tertulià ha exposat que "el que es fa en aquests protocols és procurar que els comportaments que no són adequats, o que puguin ser delictius, quedin sancionats entre els membres de l'organització". "La CUP no ha de jutjar agressions sexuals com si fos un tribunal. Això ho ha de fer la víctima si decideix portar-ho a judici", ha sentenciat.

Antonio Baños creu que "tota organització política ha d'estar molt vigilant davant de qualsevol comportament masclista o qualsevol agressió cap a les dones" i ha remarcat que "això ha funcionat a la CUP".

Finalment, ha insistit que "a la CUP hi ha un protocol que funciona, però no és un judici ni s'intenten amagar les coses perquè sembla com que la CUP amaga les coses". "Els protocols funcionen amb discreció perquè no són uns codis penals. Això existeix, i és la víctima la que decideix, acompanyada per la formació si fos el cas, denunciar les agressions", ha conclòs.

Antonio Baños, en una foto d'arxiu
Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#22 La ferum, Chez Fangue, 06/10/2020 - 12:10

No calen excuses, la ferum que dresprenen les membras (?) de la CUP ha de ser irresssistible pels mascles progressistes i xupy-guays a l'hora de les concentracions.

#20 Neferu, Barcelona, 05/10/2020 - 19:43

Baños, yo que creí que ud. era de otra manera. Claro que la CUP no ha de hacer de juez de nadie pero SIEMPRE, SIEMPRE, ha de denunciar a la justicia a los acosadores, y no hay absolutamente nada que justifique lo contrario. Sois una colla de hipócritas. El 8 de Marzo mi pancarta dirá: Las feministas de la CUP protegen a los acosadores. ¡Hipócrita

#19 Cleofás Pérez Ambullo , Barcelona , 05/10/2020 - 18:04

Fantástico nuestro Antoni Banys ,el “noi de Nou Barris”, intentando blanquear a sus ex.

#18 joan, manresa, 05/10/2020 - 17:13

El Casal obrint la seva tertúlia des de Moro-L'andina.---" L'anomenat ," El Cerebro", ya torna a donar senyals de vida ....,las seves reflexions i declaracions fetes son per sucar-hi pa....,la pregunta que ens fem ,es...,i si axó passa en un altre partit ...,per exemple.., qualsevol d'altre color? Els brams i exigències pesarien els Pirineus.

#17 un musclu, bcn, 05/10/2020 - 16:38

"Això ho ha de fer la víctima si decideix portar-ho a judici"....doncs ja no dongueu mes la tabarra si al final depen de la victima