Publicitat
Política · 30 d'Abril de 2010. 15:06h.

Antonio Franco: "El secessionisme és bastant rural"

L'exdirector d'El Periódico també proposa una nova llei electoral més equilibrada

Antonio Franco: "El secessionisme és bastant rural"

Antonio Franco, en una imatge d'arxiu

L'exdirector d'El Periódico, Antonio Franco, ha assegurat que "les consultes informals del cap de setmana passat sobre la independència revelen que les últimes destralades anticatalanes no estan substanciant, com a mínim de moment i contra el que es diu, un increment sensible del separatisme".

En aquest sentit, en un article a El Periódico, ha afegit que "a partir de la dada que els que no estan per la independència no hi participen, quatre càlculs matemàtics sobre la participació i sobre els sís revelen que el secessionisme està recolzat per entre el 15% i el 18% dels catalans, un percentatge que els indicadors solvents ja acrediten des de fa un cert temps".

També ha apuntat que "el perfil més aviat ruralista del sentiment independentista fa aflorar l’abast real del desequilibri polític que produeix a Catalunya la distorsió de l’actual llei electoral. El pes electoral de les persones del segment partidari de trencar amb Espanya és molt superior al de la població urbana de l’àrea metropolitana de Barcelona, en general més espanyolista".

Per últim, creu que "malgrat que una bona llei electoral hagi d’incloure mecanismes de reequilibri dels territoris, consultes com les que organitzen els secessionistes estan posant de manifest fins a quin punt la fórmula actual és excessiva i injusta".

Publicitat
Publicitat

47 Comentaris

Publicitat
#47 esteve, badaloan, 03/05/2010 - 11:54

Noi, se li veu el llauto:
1. el sistema electoral espanyol és molt més ruralista i desproporcional que el català. Cirtica primer un abans de l\'altre o ho fas pq et convé?
2. Les consultes de la independència tenen més vots que en Montilla.

#46 Alicantino, Alicante Valencia ESPAÑA, 03/05/2010 - 09:18

Mr. X, la única neurona que tienes sólo te sirve para insultar a los que os queremos enseñar. A ver si te enteras de que Cat. nunca ha sido una nación, ni lo será. tú dale vueltas... Y el término escoria, aplícatelo en primera persona o a tu p.m.

#45 Wasaman, Lleida, 02/05/2010 - 20:53

Voldria compartir amb tothom el meu orgull per viure a la ciutat on hem fet el record de fracas de les consultes! Lleida! un 8%! toma quin exit! ajaja (i poden votar durant 15 dies, els menors, els immigrants,...bufff! apustuflant!)

#44 francesc, terrassa, 02/05/2010 - 15:37

Al Franco sociata m'agradarà veure'l l'endemà de les eleccions de Novembre a la Generalitat. Està caient el cartró-pedra de l'autonomisme que fa feredat... Al Park juràssic de l'autonomisme li està a punt de caure un meteorit. I no s'enteren!

#43 Núria, BCN(CAT), 02/05/2010 - 15:26

Per desgracia i a diferencia de tot el mon l'area metropolitana és la zona més ruralitzatda i botijera. Només cal donar-se una volta per segons quins barris i ja tampoc té res a veure amb la lluita obrera i sí molt amb el guetto ESP del PSC.