Publicitat
Política · 16 de Març de 2011. 09:46h.

Antonio Robles, en hores baixes a UPyD

La direcció destituïda la seva persona de confiança i imposa una gestora

Antonio Robles, en hores baixes a UPyD

Robles, amb Rosa Díez

La direcció d'Unión Progreso y Democracia (UPyD), el partit de Rosa Díez, s'enfronta a un nova crisi a Catalunya i ha decidit crear una gestora. La coordinadora destituïda María Cruz Hernández Palacín era la pesona de confiança de l'ex cap de llista, l'exdiputat de Ciutadans Antonio Robles. A les darreres eleccions al Parlament amb prou feines va treure 5.400 vots (0,17%).

La direcció, reunida el passat dia 12, ha decidit ara posar en marxa l'esmentada gestora després d'una sèrie de dimissions a la direcció. L'article 39.7.2 dels estatuts estableix que "en cas de dimissió, incapacitat, mort, baixa en el partit o suspensió disciplinària" que afecti a la meitat menys un dels membres de la direcció es crearà una gestora per mantenir "l'activitat ordinària del partit" i convocar "una assemblea territorial extraordinària en el termini de dos mesos".

Després de les eleccions del passat 28 de novembre van dimitir cinc persones: Pilar Barriendo, José Ignacio Herreras, Carlos Valera, Vicenç Flores i Paloma León el passat mes de febrer.

La direcció admet en un comunicat, al que ha tingut accés e-notícies, que "la situació descrita implica automàticament" l'aplicació de l'article dels estatuts que estableix precisament la creació d'unba comissió gestora.

El nou òrgan està format per María Brosed -en funcions de coordinadora-, Pilar Barriendos, José Ignacio Herreras -que va ser un dels que va dimitir-, Carlos Valenzuela, Ramón Carrión i Edgar Jubillar.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#16 Juan, Barcelona, 17/03/2011 - 19:38

Es una lástima que una persona valiosa: inteligente, culta y con coraje no acabe de asentarse en un proyecto que sea eficaz en la lucha contra el nacionalismo en Cataluña. Quiero pensar que le puede su caracter fuerte, el amor propio, la soberbia ...en fin, una lástima.

#15 sulfuro sulfuro, Barcelona, 17/03/2011 - 19:09

Cuando Robles sale de C´s y pasa a UPyD dijo que no entraría en las listas para las autonómicas. Entró y UPyD que no quiso pedir el voto para C´s quedó peor que la Mairena.
La obcecación de Rosa Diez y Robles quitaron un escaño más a la causa de la libertad y la igualdad para los catalanes

#14 Daniel, cornellà, 17/03/2011 - 19:07

Los afiliados de UPyD están, interesados en el futuro.
UPyD es la alternativa al bipartidismo desde un partido nacional
alejado de los postulados provincianos del nacionalismo.
No necesitamos endiosados de la política, tipos caducos enamorados de si mismo.
No necesitamos cadáveres políticos,

#13 Llegiu els cognoms a les seves paperetes electorals, puresa ètnica espanyola, 16/03/2011 - 22:59

Colla d'ultranacionalistes espanyols. L'etnicista Robles acusant els catalans de "racismo cultural"! Amb els poderosos altaveus de la premsa ultranacionalista espanyola i un simple abracadabra, el botxí esdevé víctima i la víctima botxí. Si tant t'amarga Catalunya torna al teu país, Espanya.

#12 Marc, BDN, 16/03/2011 - 14:16

Sra Diez entengui d'una vegada que Catalunya és diferent. Hi han partits propis de la nació i d'altres federats però diferents: els sociates no són PSOE, són PSC, els comunistes i ecologistes són ICV no IU, i el nacionalisme espanyol transversal és C's no UPyD. De pur sucursalisme només el PP