El Parlament 'avalua' la idoneïtat dels quatre candidats a síndics de comptes

Aprovat general

Una imatge de la mesa de la comissió d'afers institucionals

Els quatre candidats a síndics de comptes, Joan-Ignasi Puigdollers (CiU), Maria Àngels Servat (CiU), Andreu Morillas (PSC) i Emma Balseiro (PP), han comparegut aquest dilluns davant la comissió d’afers institucionals perquè n’avaluï la idoneïtat per ocupar els càrrecs. El ple votarà les designacions dimecres 23 de febrer.

Els quatre candidats els van proposar els grups de CiU, el PSC i el PPC conjuntament divendres passat. Dilluns han comparegut i han exposat les seves trajectòries professionals, i a continuació han respost les preguntes dels diputats. Ara els grups poden presentar observacions sobre la seva idoneïtat fins al ple de dimecres, moment que la cambra votarà totes quatre designacions.

Els candidats han de substituir els tres síndics que han acabat el mandat i estan en funcions –Joan Colom, Ernest Sena i Agustí Colom- i la vacant que va deixar Alexandre Pedrós, mort el 2 de juliol.

Després de la designació per part del ple, el president de la Generalitat, Artur Mas, els nomenarà, i un cop hagin pres possessió del càrrec el ple de la Sindicatura de Comptes haurà d’escollir el síndic major que substituirà Joan Colom.

Joan-Ignasi Puigdollers
És llicenciat en ciències econòmiques per la Universitat de Barcelona, diplomat pel IESE i graduat social. Ha estat conseller de medi ambient, secretari del Govern i secretari general dels departaments d’agricultura, ramaderia i pesca i de política territorial i obres públiques. Ha presidit diversos organismes de la Generalitat –el Consorci del Circuit de Catalunya, el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, el Centre Informàtic, la Junta de Sanejament i la Junta de Residus–, i també ha estat president de GISA i conseller de Tabasa.

Al món empresarial ha treballat a diverses empreses del sector metal·lúrgic a les àrees financera i de gerència, i també ha exercit l’assessorament professional.

Maria Àngels Servat
És llicenciada en ciències econòmiques i empresarials per la Universitat Internacional de Catalunya, diplomada en ciències econòmiques i empresarials per la Universitat Nacional d’Educació a Distància, auditora censora jurada de comptes per oposició, membre del Registre Oficial d’Auditories de Comptes i  consultora de diverses entitats i empreses.

Anteriorment ha estat consultora de Global EB SA i d’AGM, del grup Aigües de Barcelona, consultora de World Online i d’Intercom STA, directora administrativofinancera de Distribuciones Sancho i auditora de comptes de KPMG.

Andreu Morillas
És llicenciat en ciències econòmiques per la Universitat de Barcelona i en alta direcció d’empreses per ESADE. Ha estat secretari d’economia del departament d’economia i finances, sotsdirector general de la direcció general de programació econòmica del mateix departament, secretari general de la presidència del grup parlamentari Socialistes-Ciutadans pel Canvi, director general de la Universitat Ramon Llull i cap dels gabinets tècnics dels departaments d’indústria i energia i de política territorial i obres públiques.

També ha estat membre de la junta directiva i del comitè executiu del Cercle d’Economia i degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya.

Emma Balseiro
És llicenciada en ciències econòmiques i empresarials per la Universitat Autònoma de Barcelona i màster en direcció i administració d’empreses per EADA. És regidora i portaveu d’economia a l’Ajuntament de Barcelona pel grup del PPC i membre de la comissió especial de comptes de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.  Al consistori també ha format part de diverses comissions, com la d’hisenda, la de comptes i la de promoció econòmica.

Ha treballat al departament de recursos humans de Tourism Vancouver, al Canadà; com a tutora de plans economicofinancers a EXCEM, Formació en Creació d’Empreses; com a adjunta a direcció d’AMD Grup, i com a administradora de BALEMCA Restauración.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Montserrat, Cornella, 22/02/2011 - 12:04

Cal tapar-se les corrupte.les d'anys tan i pel que fa a Catalunya i als ajuntaments com el de Barcelona i el Cas Palau i Millet. La MÀFIA socioconvergent amb el vist i plau del PP està a ple "rendiment"