Publicitat
Política · 4 de Febrer de 2010. 19:12h.

Aprovat per la cara

Rafael Ribó supera l''examen' del Parlament en una hora

El passat 20 de gener, la candidat búlgara a ser comissària d'Ajuda Humanitària a de la UE va haver de renunciar perquè no va superar l'examen del Parlament Europeu.

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, en funcions des del passat mes de juliol, ha fet aquest dimecres el mateix tràmit -hearing en la seva expressió anglesa- al Parlament de Catalunya i l'ha superat sense cap obstacle.

El tramit parlamentari, que ha durat amb prou feines una hora amb un descans de deu mintus, ha estat adoptat per "assentiment" de tots els partits. El resultat estava cantat perquè el mateix Ribó ha marxat abans de saber el resultat.

Només la diputada de CiU, Pilar Pifarré, ha recordat durant la seva intervenció que el tripartit "no s'ha interessat en buscar novament el consens en la presentació de candidatures” i ha recordat que "l’elecció del síndic necessita una majoria de les 3/5 parts dels diputats del Parlament”.

Ribó, si surt reelegit en el proper ple del 10 i 11 de febrer, podria estar nou anys més al càrrec després d'haver-ne estat ja cinc en el seu primer mandat. El nou Estatut preveu l'ampliació del període d'exercici del Síndic.

En la seva intervenció, ha insistit que ha actuat "amb força, amb rigor i amb transparència" i ha assegurat que "crec molt a fons en la independència de la institució". Com a exemple ha esmentat el cas de l'Alba, la nena que va patir sequeles de per vida a causa de la badada de totes les Administracions.

Rafael Ribó ha recordat, en efecte, "les falles clamoroses en el cas de l'Alba" en una velada al·lusió al Departament d'Acció Social -llavors gestionat per Anna Simó-. La polèmica va ser un dels motius que van pesar en el cessament de la dirigent d'ERC com a consellera.

Rafael Ribó, en la seva compareixença al Parlament
Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 txaviees, Barcelona, 05/02/2010 - 10:12

ets el defensor de les desviacions de poder i els abussos de poder del SG i el DG de Justícia,constatades en 2 S.judicials, q van carregarse als tècnics de prevenció riscos de Justícia acusantlos de conxorxa i conspiració envers ells,sense ser cert.

#7 Josep, Barcelona, 05/02/2010 - 09:23

Mai Catalunya ha tingut a un Sindic tan sectari, tan injust i tan tapa-corrupcións com aquest fill del President de la Lliga Regionalista, el Ribo, el personatge més ric i comunista ric de Barcelona; Ribó, ets d'esquerres? quina indignitat!!!

#6 Kropotkin, Vic, 05/02/2010 - 07:39

Esto del leninismo "Armani" es lo que tiene...

#5 Pere M., BCN, 04/02/2010 - 22:01

"Sobre el fet nacional"(1977),i mirar cap una altra banda quan és vulneren els drets d'aquells que no combreguen amb la teva nació són els mèrits per aquesta renda vitalícia.Sou la falsa esquerra,això sí molt nacional.

#4 txaviees, Barcelona, 04/02/2010 - 20:43

Ribó, Si quan 2 S.Judicials fermes diuen q el SG i el DG de Dpt.de Justícia han fet abús de poder envers els tècnics del servei de prevenció de riscos, ell diu que no veu res...però hauràs de donar explicacions al defensor del pueblo.A qui defenses tu?