Publicitat

Montilla ni tan sols ha de passar l''examen' del Parlament per ser senador

L'expresident de la Generalitat, José Montilla, serà nomenat senador aquest dijous sense haver hagut de passar per l''examen' del Parlament. Avui dimarts, la comissió de l'estatut dels diputats ha determinat l'elegibilitat del primer secretari del PSC, qui no ha hagut de sotmetre's a cap entrevista per determinar l'idoneïtat per al nou càrrec.

També ha estat aprovada, a la comissió de l'estatut dels diputats, la candidatura com a senadora per designació parlamentària de Iolanda Pineda, exalcaldessa socialista de Salt (Gironès), qui tampoc ha estat sotmesa a cap entrevista o hearing.

El diputat de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Alfons López Tena, ha assegurat, a pregunta d'e-notícies, que "tot això no és més que una pura comèdia i una farsa. La prova que aquests hearings són falsos és que en cap cas ni el Parlament de Catalunya ni el Congrés dels diputats o el Senat, en cap cas, el resultat del hearing ha estat no votar per aquella persona".

"Primer es fa el repartiment del botí i una vegada fet el repartiment cadascú omple la casella amb la seva persona. Així ningú posa en qüestió l'altre candidat. Per tant, que ja hi hagin suprimit la compareixença física (del candidat) no és d'estranyar", ha afegit.

Per la seva banda, el diputat de Ciutadans, Albert Rivera, ha assenyalat que "els presidents de la Generalitat tenen une estatuts i fins ara no han renunciat a aquest estatus, per tant, algú vol fer compatible les funcions d'expresident, que té unes funcions determinades, o no determinades, però té una assignació, amb ser senador".

El líder de la formació ha afegit que "nosaltres no creiem que sigui compatible" ambdós càrrecs, i ha remarcat que "no ens sembla bé que un expresident tingui el doble estatus d'expresident i alhora de senador".

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#10 joan, manresa, 30/11/2011 - 18:47

El Casal,18,40h.--Srs. de ERC,aquí teniu l'exemple mes clar de la vostra devallada electoral...,habet fet President de Catalunya,una persona amb aquest relleu....La tertulia,com varem dir ya fa anys ( i en som de moltas tendencias politicas),no va ser el NOSTRE President.Sí a tots els altres...

#9 Pedro, Barcelona.- ESPAÑA, 30/11/2011 - 13:48

el tragamonedas catalanista del PSC mamando nuevo sueldo mientras cobra como ex-presidente y su señora es consegera en La Caixa. Pero cuando govierne Rivera seguro que se acabara el problema que preocupa a todos los españoles que es la imposicion del catalan. Y seguro que de un plumazo.

#8 montse, St. Cugat., 30/11/2011 - 10:40

Tot plegat una verngonya per el nostra pais,
Tan parlar del senant, no som capaços de treure aquest sillons inutils, el pressupost tan voluminos el necessitem per viure tots.

#8.1 Pere, Caldes, 30/11/2011 - 13:22

Si tots els vots en blanc i nuls al senat haguessin votat Escons en Blanc-Ciudadanos en Blanco, els seients del senat estaríen la majoria buits.

#7 maria, bcn, 30/11/2011 - 10:35

Torno a dir es vergonyos, avui dia de la manera que estem en el nostre pais aquest individuu ni tan sols sap escruire, pensar i comportar-se, ara li donen un saient que ni tan sols l'escalfarà.
No podem fer una manifestació per parar aquest abusos, es per pensar-ho.

#6 Reagrupat, Petita i delicada, 30/11/2011 - 08:38

Sempre s'ha de cobrar per fer el paper de l'Auca ?.