Política · 20 de Juliol de 2009. 11:39h.

"Aquest sistema de finançament no m'agrada"

Carod diu que tot el que no siguin "pressupostos generals de l'Estat propi són bestieses"

"Aquest sistema de finançament no m'agrada"

Carod, amb Mas, en una imatge d'arxiu

El vicepresident del govern, Josep Lluís Carod-Rovira, ha dit en una entrevista a El món a RAC1 que "la catalanofòbia és un dels elements constitutius de la cultura política espanyola. És l'al·lèrgia a la diversitat". "No hi ha res a fer. Jo tinc ganes d'entendre'm amb Espanya. Estic convençut que una Catalunya sobirana amb qui millors relacions hauria de tenir és amb Espanya, França i Andorra", ha afegit.

També ha apuntat que "els referèndums només sóc partidari de convocar-los si es guanyen. No sé què passaria si en convoquéssim un d'autodeterminació a Catalunya".

"Aquest sistema de finançament no m'agrada. Però el concert econòmic tampoc. L'únic sistema de finançament que m'agrada són els pressupostos generals de l'Estat... del propi. I la resta són bestieses". "Tenim un Estatut talla S i s'han aconseguit uns resultats talla XL", ha assegurat.

Sobre si CiU s'hauria de sumar a l'acord de finançament: "Sí, perquè és el primer partit de l'oposició. Crec que hauria d'alegrar-se que, per primer cop, Catalunya se situï per sobre de la mitjana espanyola en el repartiment per càpita."

"Entenc que ha de ser molt dur per un partit que ho ha estat tot a Catalunya, veure que, per primer cop, s'aconsegueix un acord important sense ells. Aquí és on hauria de prevaldre més una actitud patriòtica, responsable, que no pas una mena de rebequeria política",

També ha reconegut que "personalment, mai hauria donat una xifra de finançament. Però, en política, a vegades t'has d'arriscar. I ell ho va fer i li va sortir bé". "Jo vaig votar que sí [a l'Executiva d'ERC sobre el finançament] des del primer moment", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 Martina, Empordà, 21/07/2009 - 10:44

El Pep és la Gertrudis de CiU que en les campanyes electorals anava dient que si no guanyava CiU el món s'acabava, o els Joans, Jordis etc que s'enfotien d'ERC quan va votar NO a l'estatut i ara acusen ERC d'espanyolista.. je je...tot per CiU oi Pep?

#13 No me hagas reir, Maño renegado, Barcelona, 21/07/2009 - 10:42

El día que Cat. se independice , nos iremos el 50% de población castellano parlante, y haremos un boicot comercial y turístico a la Catalunya traidora en toda España. No es una amenaza, será así. Bienvenidos a la edad media.cat.

#12 pep, manresa, 20/07/2009 - 20:59

És el rei de la contradicció, però ell anar vivint del cuento, si vol Estat propi no sé perquè entrega el poder de Catalunya a Espanya, ni perquè el Tripartit s\\\'ha carregat molts avenços aconseguits de mica en mica i amb molt d\\\'esforç

#11 pep, manresa, 20/07/2009 - 20:51

S'ha de fer molta enginyeria comptable per afirmar que Catalunya quedarà per sobre de la mitja, s'han de posar al paquet mossos, bombers, mestres, metges, autovies i moltes més coses que els altres ténen de franc

#10 pep, manresa, 20/07/2009 - 20:47

A qui voleu enganyar?
Suposant que el 2012 (tots calbs) es complís el pronòstic més optimista no s'arribaria a cobrir ni la quarta part del dèficit fiscal