Publicitat
Política · 17 de Març de 2009. 11:27h.

"Aquestes persones volen fer-se els homenets"

El fill del dissenyador del toro d'Osborne diu que aquest "no té ideologia"

"Aquestes persones volen fer-se els homenets"

Independentistes celebrant l'enderrocament

El fill del dissenyador del Toro d'Osborne, Manuel Prieto Rodríguez, ha lamentat en declaracions a l'ABC els atacs que pateix la figura a El Bruc. Prieto assegura que "el meu pare va crear un toro lliure, sense cap ideologia. No és el símbol de les festa dels toros, és una escultura, una tanca publicitària".

Prieto lamenta aquestes accions "que tinc entès que només passen a Catalunya. Suposo que aquestes persones volen fer-se els homenets. Però llavors ¿què pretenen, carregar-se a tots els toros vius? Ens dóna ràbia que passin aquestes coses". Per contra, agraeix a l'Ajuntament del Bruc que, malgrat tots aquests incidents, hagi conservat la tanca.

El 1954, els Cellers Osborne van encarregar a l'agència de publicitat AZOR una tanca publicitària que es repartiria al llarg de la geografia espanyola per a promocionar el seu 'Veterano'. Manuel Prieto Benítez, que llavors era director artístic d'AZOR, va realitzar el disseny del toro que, en un primer moment, va ser rebutjat pels responsables d'Osborne "perquè entenien que aquesta figura era adient per a una ramaderia, però no per a promocionar vins. Però el meu pare va insistir i, finalment, van acceptar el toro", assegura el fill del creatiu.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 Eduard, Santa Coloma de Gramenet, 17/03/2009 - 21:30

'què pretenen, carregar-se a tots els toros vius?' Mare meva, aquest home està ben tocat de la xaveta.

#10 dabone, badalona, 17/03/2009 - 19:47

A los talibanes también le molestaron en su día las imágenes de Buda y las dinamitaron. Por lo visto, la brutalidad y la incultura no son patrimonio exclusivo de ningún pueblo.

#9 Hug, Begur, 17/03/2009 - 18:27

Per aixo el posen a la estanquera.... Si es aixis, perque no el treuen i compleixen la llei de carreteres?

#8 Perlas, Barcelona, 17/03/2009 - 16:49

Y el BURRO el simbolo de Cataluña, de pena, imaginaros un burro en la autopista!Pero,claro, somos los burros catalnes que pagamos impuestos para los caprichos de Saura, Carod y Cia.¿cuanto ha costado la campaña del BURRO?

#7 Sergi, Barcelona, 17/03/2009 - 13:23

Un bon creatiu, sense dubte, en saber convencer Veterano que aquell era el millor reclam. El q no esperava és que el toro arribaria tan lluny. Primer, com a símbol de l Esp. q s obria al turisme i després, com a símbol espanyolista.