Publicitat
Política · 14 de Juny de 2018. 15:10h.

Ara, el d'Agricultura

El PP demana la dimissió del Luis Planas per estar investigat per ús il·legal dels aqüífers de Doñana

Ara, el d'Agricultura

Luis Planas

El PP ha demanat aquest dijous la dimissió del ministre d'Agricultura, Luis Planas, perquè està està investigat en una causa sobre el robatori d'aigua a Doñana a través de pous il·legals que punxen l'aqüífer del que viu aquest espai protegit que es va produir quan era conseller d'Agricultura entre 2009 i 2012.por lo que será desimputado.

La Fiscalia de Medi Ambient d'Huelva, que prepara ja l'escrit d'acusació per al judici, no aprecia delicte en la seva actuació i, segons El País, serà desimputado. La Fiscalia és l'única acusació en aquest cas, amb el que la seva postura és determinant quan s'arriba a la fase del judici.

El portaveu adjunt del PP al Congrés, Teodoro García, ha exigit al president del Govern espanyol el cessament de Planas i, a més, que el mateix Pedro Sánchez "assumeixi les responsabilitats" per nomenar-ministre.

Durant la roda de premsa que ha ofert al Congrés, García Egea ha mostrat una fotografia d'un tuit escrit per Sánchez al novembre de 2015 en el qual proclamava que si era elegit president no obriria "despatxos ministerials a imputats" ni aprovaria "amnisties fiscals".

6011-pp.jpg

"Doncs ho ha fet de bat a bat", ha denunciat el diputat popular, posant l'accent en el cas de Planas. El popular considera que està situació de Planas només té una sortida: "O dimiteix el ministre d'Agricultura, presentés la dimissió Sánchez".

García Egea ha anunciat que va a registrar una bateria de preguntes escrites al Congrés perquè el Govern espanyol aclareixi si Sánchez coneixia la imputació de Planes abans de nomenar-i també si era conscient que Màxim Huerta havia estat condemnat per frau fiscal.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 botifler1914, Sinitaca, 14/06/2018 - 17:41

Y eso que los sociatas estan en contra de los trasvases... aysssss

#1 Luigi., Barcino, 14/06/2018 - 16:23

Dios los pone,porque están ahí de milagro, y Sánchez los quita.