Publicitat
Política · 18 de Desembre de 2009. 17:52h.

Ara falten els cooperants catalans

Després del retorn d'Aminetu Haidar a El Aaiún

Ara falten els cooperants catalans

Roque Pascual Salazar (esquerra), Alicia Gámez i Albert Vilalta, els tres cooperants catalans de l'ONG Barcelona-Acció Solidària que van ser segrestats (foto: ACN)

La diplomàcia espanyola, amb una intervenció de França i dels EUA, ha aconseguit que l'activista sahrauí Aminetu Haidar hagi pogut tornar a El Aaiún després de 32 dies en vaga de fam. No obstant això, roman bloquejat el segrest a Mauritània, el passat 29 de novembre, de tres cooperants catalans, membres de l'ONG de Barcelona Acció Solidària.

Després de diversos dies d'incertesa sobre el segrest, es van confirmar les previsions inicials en el sentit que l'autoria del fet corresponia a l'organització Al-Qaida al Magrib Islàmic, que es va atribuir l'acció -i el segrest d'un cooperant francès-mitjançant un comunicat difós pel canal qatarí de televisió Al-Jazira.

En una gravació d'un comunicant que es va identificar com Salab Abu Mohammad, portaveu d'Al-Qaida al Magrib Islàmic, aquesta organització va dir també que es posaria en contacte amb els Governs d'Espanya i França, per plantejar les condicions de l'alliberament dels ostatges.

Aquest comunicat es va difondre el passat dia 8 de desembre, i des d'aleshores no hi ha notícies sobre aquest cas i es desconeix si els segrestadors han mantingut ja o no algun tipus de contacte amb els Governs espanyol i francès.

Sobre el retorn de Haidar a El Aaiún, Carles Llorens, responsable internacional de Convergència; Miquel Carrillo, diputat d'ERC al Parlament de Catalunya, i David Minoves, director general de cooperació al desenvolupament i acció humanitària de la Generalitat, han expressat la seva satisfacció.

Llorens s'ha referit també al segrest dels cooperants catalans, i ha afirmat que ara, "la diplomàcia espanyola també en aquest cas hauria de reclamar la cooperació de tots els actors de la zona, des de Mauritània al Senegal, passant per Mali, Tunísia i Algèria , així com l'ajuda de tots els països europeus i dels Estats Units, que han patit aquesta mena de situacions".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 luis, barcelona, 20/12/2009 - 19:37

Peró conserven encara la maquina de fotos?
Si es així no tot es perdut

#9 Torrescárcela, Barcelona, 20/12/2009 - 10:59

Me gustaría saber, ya q van en nombre de Barna y BARCELONESES SOMOS TODOS, quiénes iban en esta comitiva, por q tenía q ir cuarenta personas para cuartenta toneladas de ayuda y si no había otro medio de mandar la ayuda. ¿Tendrá q intervenir Sarcosy

#8 Albert, Barna, 19/12/2009 - 19:03

Això, què passa amb els cooperants catalans, quan els aconsegueix portar de tornada el gloriós nou Estatut i la superGeneralitat socialista-nacionalista, tan competent per a tantes coses.

Estem esperant que els mossos i mosses actuïn.

#7 Rosita, Valls, 19/12/2009 - 18:10

Tranquils, Carod, el seu germànet i les seves ambaixades exteriors catalanes, s'estan ocupant del tema.
No patiu, està tot sota control, gràcies al nostre govern tripartit.

#6 LLUC, BARÇA more than a club, 19/12/2009 - 12:34

Fins que Al-Qaida no esgoti les Vises Or que portaven a sobre aquests 3 pijoprogres sociates de l´Ajuntament, no els alliberaran. Suposo que no tindran més ganes de tornar a enredar el poble català amb -suposades- accions humanitàries en hotels de 5*