Publicitat

El Govern constitueix la comissió de la sequera

Ara fan tard

El Govern ha constituït la Comissió Interdepartamental de Sequera, que ha celebrat la primera reunió al Palau de la Generalitat per poder informar els integrants de l'estat i evolució de la situació i de les mesures que s'estan duent a terme en cada unitat del territori en funció dels escenaris previstos pel Pla Especial de Sequera. La posada en marxa d'aquesta comissió es produeix dues setmanes després que la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, assegurés que "no ens hem d'alarmar".

Tal i com estableix el Pla especial d'actuació en situació d'alerta i eventual sequera, aquesta comissió està presidida per la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, i integrada per la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, i el conseller de Salut, Josep María Argimon, així com el director de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), Samuel Reyes. A la reunió també han assistit la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, i el director d'abastament de l'ACA, Jordi Molist.

La Comissió Interdepartamental de la Sequera es constitueix amb l'objectiu de "realitzar el seguiment de l'evolució dels diferents estats de sequera i d'acordar les mesures necessàries, incloses les de caràcter normatiu, que el considerin més adients per minimitzar-ne l'impacte associat a l'agreujament de la sequera i/o al risc de desabastament per a la població". A partir d'ara, la comissió es reunirà quan així ho decideixi la seva presidència, a iniciativa pròpia o per petició d'algun dels seus membres atesa l'evolució dels recursos hídrics.

La Generalitat explica en un comunicat que els embassaments de conques internes catalanes "es troben a data d'avui a un 42,3% de reserves" i, en aquest sentit, expliquen que "la setmana passada ja es va declarar l'alerta hidrològica a les unitats de la capçalera del Ter, el Llobregat mitjà i l'Anoia Gaià -arran de la sequera pluviomètrica que s'està acumulant en els darrers mesos- i que s'afegeixen a la unitat Carme-Capellades".

Finalment, detallen que les dessaladores han produït 34,5 hm3 des del mes de febrer i això ha permès "allargar les reserves i mantenir els nivells d'aigua en els embassaments més temps". El Govern, per mitjà de l'ACA, dóna suport als ajuntaments per "fer front als problemes puntuals de desabastament en l'àmbit municipal que s'estan produint en alguns indrets del territori tant amb línies d'ajuts com amb suport tècnic".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#7 pepe, Andorra, 03/08/2022 - 10:47

Entonces, si ahora Aragon, usando las mismas razones por las q se opuso al plan hidrologico, cerraraa el trasvase de agua del canal de Aragon y cerrar dicho canal en la frontera con Alcarras? Ah, no, q para evitar esas cosas se organizo el pesebre de las confederaciones hidrograficas. Menuda panda de incompetentes están hechos.

#6 Masias , Mis posaderas , 03/08/2022 - 08:44

Solo por dar ideas

Y sacar a Lluís Llach en procesión cantando ? Seguro que caen un par de tormentas.

#6.1 No és fàcil, Galaxia amunt, 03/08/2022 - 09:28

Está agarrado a una estaca.

#6.2 pepe, Andorra, 03/08/2022 - 10:44

O igual se ha sentado en la estaca, q nunca se sabe.....

#5 Sequera, diu?, Chez Fangue, 03/08/2022 - 08:31

La sequera domina arreu del t erritori, llevat de les seves butxaques on la sequera ni ha arribat ni pensa fer-ho-.

#4 Jos, VNG (Ghost Republic), 02/08/2022 - 20:11

Ara dubto, pero no era Napoleó el que deia que quan volia una solució anomenava un responsable i quan ho volia allargar anomenava una comisió?

#3 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 02/08/2022 - 19:59

Es que este Govern se ocupa poco de la sequía.
¡De lo que más se ocupa es de la amnistía!