Publicitat
Política · 15 de Febrer de 2010. 14:46h.

"Ara no toca distreure'ns"

El PSC minimitza la crisi interna i no descarta un tercer tripartit "si fa falta"

El portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha reproduït les paraules que ha dit el secretari general, José Montilla, durant la seva intervenció a l'executiva dels socialistes catalans. Montilla ha manifestat que "es pot discrepar sobre la oportunitat del debat obert i sobre les expressions més o menys afortunades. Però el que cal és no distreure'ns dels nostres objectius que són governar bé, explicar bé i guanyar bé. Cal reivindicar la feina feta pels governs catalanistes i d'esquerres. I aspirem a seguir governant amb un projecte socialista que tingui un suport més ampli", en referència a la polèmica encetada per Ernest Maragall que va manifest "la fatiga" vers el tripartit.

Després de la intervenció de Montilla han intervingut els consellers Ernest Maragall i Antoni Castells. El conseller d'Educació "ha reivindicat el seu missatge, però no té inconvenient en matisar el que ha volgut dir", ha explicat Iceta. El portaveu també ha explicat que el conseller d'Economia ha donat el tema per tacat.

Durant el debat que s'ha mantingut a l'executiva del PSC, el portaveu ha explicat que "no hi ha hagut propostes concretes per part de ningú". Tot i que no s'ha atrevit a dir que la posició és unànim, ha explicat que "no hi ha una diferència en quant a l'estratègia en el si de l'executiva".

Iceta ha remarcat que "el PSC reivindica l'acció de govern del tripartit" perquè "fem una valoració molt positiva del balança d'aquest govern. Han estat el governs del nou Estatut, del finançament, infraestructures, educació, traspàs de Rodalies, etc". I ha assenyalat, de cara a les pròximes eleccions, l'interès del PSC per governar sol, però no ha tancat la porta a un tercer tripartit i ha dit que "si calgués ja veuríem".

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 sulfuro sulfuro, Barcelona, 16/02/2010 - 17:10

En el momento en que dcían lo del tercer Tripa
se despertaron y se fueron a redoblar sus esfuerzos para garantizarse un buen retiro
resucitando la Corp Metr de Bcn
Si para eso nos tienen que arruinar a base de veguerías para los nacionalistas, no importa

#12 Alcampelló, Barcelona, 15/02/2010 - 19:18

Que nadie lo ponga en duda. Será la aritmética, no los supuestos ideales, lo que decidirá si toca Tripartit 1.3 o no. Montilla y sus adláteres se aliarían hasta con Espot para conservar el poder. Catalunya va mal, pero puede ir peor.

#11 joan, manresa, 15/02/2010 - 18:27

Sra.Raquel,vosté creu que la ciudadanía dicidex...?No fotem.Nosaltres votem i els partits fan una aiguabarreig en nom de no se que..,i guanyen els perdedors i perd el guanyador.Srs del PSC,vostés faran un tercer i un miler si fa falta.Pro compte,tot

#10 QUim, BCN, 15/02/2010 - 18:17

Ara ja és igual si es distreuen perquè no es presenten a les eleccions. Hi ha hagut un enfrontament entre els sector espanyolista i el català i se separen.

#9 jo sóc així, BCN, 15/02/2010 - 18:07

Quin és el problema? Un partit vol guanyar per gobernar sol. Si desprès la ciutadania amb els seus vots no ho fa possible, es fan bi i tripartits.
MEntres no sigui amb el PP, tot és benvingut! Escoltes el q dic, Arturet? He dit...i jo sóc així!