Publicitat

CiU està covençuda que s'acaba la travessa del desert iniciada el 2003

Artur Mas ha estat proclamat candidat de CiU a la presidència de Catalunya pel consell nacional conjunt de CDC i d'Unió. La federació ha triat un lloc emblemàtic de la Catalunya central -l'antic monestir reconvertit ara  centre cultural Món Sant Benet (Sant Fruitós del Bages)- per a fer la proclamació.

Josep Antoni Duran Lleida ha presentat la candidatura i ha donat pas a una votació de tràmit. Tot seguit hi hagut una intervenció del mateix Duran i el propi Mas ha fet el seu primer discurs com a candidat de CiU a la presidència. Ara o mai.

Mas, en efecte, va anunciar en el darrer congrés de CDC -celebrat al Palau de Congressos de Barcelona- que si no arriba a president no es tornarà a presentar. Entre d'altres raons perquè els mateixos estatuts del partit ho impedeixen.

Després d'una travessa del desert des del 2003, hi ha la sensació a la federació que a la tercera va a la vençuda. Entre d'altes raons perquè Mas s'ha imposat fins ara en les dues eleccions que ha concorregut com a candidat encara que el tripartit, que sempre ha sumat, ha impedit assolir la presidència.

Els efectes de la crisi econòmica, la incògnita per la sentència de l'Estatut, i el desgast després de set anys de Govern donen esperances a CiU. En contra de Mas pot jugar una eventual fragmentació del mapa polític -Carretero, Nebrera, Anglada, Rosa Díez, etc- i el fet que José Montilla ja ha dit que no tira la tovallola.

Mas amb Duran, després de ser proclamat candidat
Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#22 maria, Sentmenat, 17/01/2010 - 20:20

Per fi s'acosten les eleccions i per fi el tripartit marxarà cap a casa, el país està més enfonsat que mai, i el Zapatero ens arrosega al precipici. Som la vergonya d'Europa, els últims de la cua.
Fem fora els socialistes d'una vegada!

#21 pep, manresa, 17/01/2010 - 17:27

Pep (Alt Empordà), els d'ERC us autoproclameu independentistes, llavors no cal ni que en parlis d'estatuts, a part que els que passaven i passen el ribot són els vostres amos del PSOE
CiU Reagrupament Laporta, Tripartit amb trempera

#20 Josep M., Mollerussa, 17/01/2010 - 17:26

Ha de ser fotut per CIU: amb el PSC al Govern i fins i tot amb un president andalús s'ha donat més impuls a l'autogvern que en els seus darrers governs.

#19 Roger, Vich, 17/01/2010 - 17:08

Esperem que Convergencia no ens vengui a cap partit egspanyol

#18 Nou tripartit : Ciu Reagrupament Laporta, Lleida, 17/01/2010 - 16:24

Pep ja se que menjes calent gràcies a erc,peró tinguis dignitat..Montilla és el pitjor president de l'història: analfabet,espanyolista,xarnego,no és ni culé..Heu venut el país per 4 cotxes oficials i dietes,i ho pagareu molt car. Catalunya no perdona.