Publicitat
Política · 13 de Març de 2019. 13:37h.

Ara resulta que no eren observadors

Albert Royo parla de "visitants internacionals"

Ara resulta que no eren observadors

L'exsecretari general del Diplocat, Albert Royo, ha assegurat en la seva declaració com a testimoni davant del Tribunal Suprem que l'organisme no va pagar a cap observador internacional del referèndum de l'1-O i ha afirmat que "el Diplocat no va fer cap acció a favor de la independència ni del referèndum".

Royo ha manifestat que "visitants internacionals" van venir entre el 29 de setembre i el 2 d'octubre havien demanat venir per aquestes dates, però que no havien de fer res sobre el referèndum: "Vam demanar a un grup d'experts que analitzés el que estava passant entre el Govern, que volia fer un referèndum, i Espanya, que no l'autoritzava".

També ha exposat que "vam demanar als acadèmics que van venir per analitzar la realitat política catalana que fossin objectius i que es reunissin amb totes les parts" i en aquest sentit ha afegit que "vam donar total autonomia als acadèmics que havien de fer l'anàlisi política de Catalunya perquè poguessin fer una feina absolutament científica".

"Aquestes activitats no tenien res a veure amb el referèndum de l'1-O", ha subratllat Albert Royo, que ha reiterat que "el Diplocat no estava relacionat amb l'organització de cap referèndum". "Nosaltres no vam pagar cap honorari a observadors internacionals. Mai no hem contractat observadors electorals", ha remarcat.

Finalment, ha explicat el que eren programes de "visitants internacionals" a Catalunya, "una activitat molt habitual que feia el Diplocat", i que no eren observadors internacionals: "Es convidaven persones del món de la cultura, periodistes, etc. que venien quan hi havia elements noticiables".

royo.jpg

Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#19 Alien, Pluton, 14/03/2019 - 09:10

Esto de los Visitantes recuerda a la serie mítica de los lagartos extraterrestres. Estos del Diplocat ya no pueden hacer más el ridículo. Solo le falta puntualizar que lo de diplo viene de diplodocus.

#18 Telamarinera, Vng, 13/03/2019 - 23:23

Busquen ustedes en google que decían q era Diplocat, y escuchen lo q ha dicho Sr Royo...
Si bien los socios/patronos, algunos algo tendrían algo q decir.

#17 Menjamela Grandi, Anapurna, 13/03/2019 - 17:43

Voy a atracar un banco con un cinturón de explosivos y una pistola simulada y amenazaré con volarlo todo por los aires si no me dan la pasta. Si me llevo el botín, de p.. madre! Sino, diré que era una broma y que era Carnaval..
Jua jua jua!!

#16 Tabarnés puro, Barcino, 13/03/2019 - 17:32

En breve hasta afirmarán que esto no es el Planeta Tierra...
JAJAJAJAJAJA!!!!

#15 Yo, Tres Cantos, 13/03/2019 - 17:21

Huele a falso testimonio ...