Publicitat
Política · 9 de Març de 2022. 10:42h.

Ara van a favor d'Ucraïna

Malgrat que Puigdemont es va declarar "amic" de Moscou

Ara van a favor d'Ucraïna

La consellera d'Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, ha reiterat aquest dimecres al Parlament el suport de la Generalitat a les sancions de la Unió Europea (UE) contra Rússia després de la invasió de fa dues setmanes. "Tots som Ucraïna", ha assenyalat Alsina malgrat els contactes entre l'independentisme i Rússia per facilitar la independència de Catalunya.

Alsina ha defensat que "davant d'un tarannà autoritari de Putin que nega a Ucraïna el dret a existir, hi ha milions de persones que estan actuant amb resiliència admirable. Tots som Ucraïna". També ha dit que el Govern aposta per "la diplomàcia, el multilateralisme, les sancions, pel fet que la UE s'obri a la possibilitat de sumar Ucraïna, i pel no a la guerra entès com un no a la guerra de Putin. Ho fem amb mentalitat d'Estat, sense sobreactuar".

El Govern s'ha posicionat així al costat d'Ucraïna malgrat que l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, es va declarar "amic" de Moscou l'any 2019 i va enviar el seu home de confiança, Josep Lluís Alay, per demanar ajuda per la independència al Kremlin.  The New York Times, en un reportatge, va assenyalar que Alay es va reunir a Moscou amb funcionaris russos, exagents d'intel·ligència i el nét d'un espia del KGB amb l'objectiu de "garantir l'ajuda russa".

El mateix Alay va admetre el viatge a Rússia per parlar de temes relacionats amb "la creació d'un Estat independent en un futur" i va remarcar que això "no és cap delicte". També va assegurar que "els contactes amb Rússia eren principalment amb mitjans de comunicació".

Alay, de fet, també té una estreta relació amb Edvard Chesnokov, subdirector d'Internacional del Komsomolskaya Pravda, un periòdic de gran tirada afí al Kremlin que va visitar en 2019 arribant a fotografiar-se en la seva redacció al costat d'una fotografia representa gràficament de Putin.

La mà dreta de Puigdemont, segons la intel·ligència europea, també s'hauria reunit en els seus viatges amb Yeuvgueni Primakov, nét d'un agent del KGB i al qual Putin va designar director d'una agència cultural que serviria de tapadora per a operacions secretes. I hauria contactat amb Andrei Bezrukov, espia rus que va estar infiltrat al costat de la seva esposa Yelena Vavilova als EUA.

Publicitat
Publicitat

42 Comentaris

Publicitat
#29 JOSEP , LA OTAN DEBEESTAR CON UCRAÏNA , 11/03/2022 - 02:29

Yo no solo voy con UCRAÏNA ,, Yo desearia LA OTAN Interverviniera de una puta ves , ajudara A UCRAÏNA A DEFENDERSE . No hay bastante con mandarles armas . LES FALTAN AVIONES MILITARES y mas Tanques Alimentos Medicinas Gasolina SI NO LES PASARA COMO A LOS RUSOS Que se ban a quedar parados por falta de ella .

#28 Trafalgar, Girona, 10/03/2022 - 16:52

Però vosaltres unionistes, no esteu en contra dels independentistes ucrainesos, a favor que s'imposi el rus a Ucrania i que els ucrainesos no puguin decidir el seu futur ? Haurieu d'estar a favor dels russos, no ?

#28.1 Chris, Lérida (RIP Cataluña), 11/03/2022 - 01:57

Me importan poco sus políticas internas.Es su país,que procuren resolver las cosas bien es todo lo que espero

En el Donbas los prorusos quieren separarse de Ucrania y anexarse a Rusia,como Crimea(son independentistas)
No tiene nada que ver con el invento que acabas de formular sobre el idioma. Y no,no hay paralelismo aquí con Ucrania.

#26 Carlos Gomez, diuen, diuen, diuen..., 10/03/2022 - 01:31

"The Objective @TheObjective_es 9 mar. 2022
Estupefacción en la prensa europea porque TV3 cubre parte de la guerra desde el frente ruso junto a una milicia favorable a Putin y a medios chinos"

la cabra y el monte

#25 Nitato, Navarcles, 09/03/2022 - 23:56

Què tal está el putin? Nerviòs? Has parlat amb ell?

#24 Ramonet, Tarragona, 09/03/2022 - 22:13

> Neferu 20.1
Com a bon nacionalista espanyol només saps insultar però ets incapaç de donar cap raonament

> Chris 20.2
Amb el senzill que és dir simplement "condemno el derecho de conquista".......

#24.1 Chris, Lérida (RIP Cataluña), 09/03/2022 - 23:47

No hay derecho de conquista ahora,muchos burros sí que los hay.
Y por muy bien o mal que haya sido el pasado,es el que es,se tomaron decisiones que no es mi deber,ni el tuyo tampoco,de judicializar ahora,porque no sirve de nada.Aquí,lo que vives ahora,tu bienestar,es fruto de todas esas decisiones,disponible para todo quien quiera venir.

#24.2 Soloesmiopinion, Tabarnia, 10/03/2022 - 10:41

¿De que "conquista" hablas exactamente? ¿Puedes aportar alguna base sólida para fundamentar esa "conquista" que no provenga del mundialmente prestigioso Cucurull?