Publicitat
Política · 26 de Maig de 2021. 22:48h.

Aragonès admet que li queden dos anys per a l'amnistia

El president creu que "després hi pot haver una altra majoria a l'Estat"

Aragonès admet que li queden dos anys per a l'amnistia

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reconegut en una entrevista a TV3 que l'independentisme té dos anys per convèncer el Govern espanyol que accepti "la proposta del referèndum i la llei d'amnistia". "Hem d'aprofitar aquests dos anys perquè després hi pot haver una altra majoria a l'Estat", ha advertit.

Aragonès creu que l'independentisme ha d'aprofitar aquesta "finestra de dos anys" -el que li queda a la legislatura espanyola- per aconseguir un referèndum acordat en el qual demana la complicitat de l'esquerra espanyola: "Si els demòcrates espanyols volen sortir-se'n, han d'anar de la mà de l'independentisme". En aquest sentit, ha augurat que "tota la dreta i extrema dreta mobilitzada als carrers i als jutjats".

Tanmateix, ha avisat que no vol "enganyar" fent creure que, d'aquí a dos anys, estarà "resolt", però ha exposat que "hem de treballar per posar l'Estat en aquesta disjuntiva". "El conflicte català només s'acabarà amb un referèndum", ha insistit.

El president, d'altra banda, ha atribuït a "la repressió" que Esquerra i Junts per Catalunya triguessin noranta dies a tancar un acord de Govern i ha assenyalat que va plantejar un govern en solitari dels republicans perquè "estava obligat a buscar tots els camins per evitar la repetició electoral".

"Venim d'uns anys que la repressió ha condicionat molt la política catalana i, per poder recomençar de nou amb tota la força, ha portat més temps del que jo mateix volia", ha al·legat Pere Aragonès sobre els problemes entre els dos socis de Govern.

El president de la Generalitat ha apostat perquè l'Executiu treballi "en equip", una idea que, segons ha dit, ha transmès a tots els consellers abans del nomenament. "Nosaltres no som un govern de dos partits, som el govern de tot el país. Ens n'hem de sortir junts", ha remarcat.

Davant la pregunta de si ha parlat amb l'expresident Carles Puigdemont des de la investidura, Aragonès ha respost que s'han intercanviat missatges i li ha agraït una carta de felicitació per l'arribada a la presidència.

Aragonès ha destacat que Puigdemont "és el president que va fer possible l'1 d'octubre" i ha assenyalat que ha de tenir "un paper important en termes d'internacionalització". Sobre el Consell per la República, ha manifestat que aquesta entitat privada "ha de ser el que es decideixi de comú acord dins l'independentisme".

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#17 BJMR, Bilbao, 27/05/2021 - 20:01

Represión, dice el tipo, qué represión más rara a más de cien mil euros al año por cabeza.

#15 Marta, Girona mí, 27/05/2021 - 16:58

Amb aquest marc mental, aquest individu no em representa gens, però gens ni mica.

#14 Caganer , BCN, 27/05/2021 - 12:48

Qué claro tienen los lazis que con otro gobierno central no tendrían la impunidad de la que gozan ahora...

#13 David, FOLGUEROLES, 27/05/2021 - 12:40

En un país serio, democrático y fiel a las leyes que promulga, tú te ibas a enterar de lo que vale un peine. Tiene suerte de pertenecer a un país como este.

#12 Capit@n España, La trampa del referéndum, 27/05/2021 - 12:11

La trampa del referéndum. Organizo el referéndum hasta que salga yo que yo quiera . Si sale NO, cada x tiempo, un referéndum. Cuando salga SI... Será irreversible: declaración de independencia y se acabaron los referéndums por toda la eternidad.