Publicitat
Política · 16 de Març de 2023. 09:42h.

Aragonès compara Catalunya amb l'Uruguai

"Dos països petits però que tenim la màxima ambició"

Aragonès compara Catalunya amb l'Uruguai

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha expressat des de Montevideo la voluntat del Govern de Catalunya “d’enfortir les relacions econòmiques, polítiques i institucionals” amb l’Uruguai.

Ha fet notar que hi ha “lligams històrics” entre “dos països petits, però que tenim la màxima ambició per oferir als nostres ciutadans prosperitat compartida, justícia i la garantia dels millors drets i creixement econòmic”.

En el marc del seu viatge oficial per Amèrica Llatina, el cap de l’Executiu, acompanyat de la consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, manté avui diverses reunions amb representants parlamentaris i locals d’aquest país amb l’objectiu d’enfortir els vincles entre tots dos territoris.

En declaracions als mitjans des del Palacio Legislativo de Montevideo, el cap del Govern ha explicat que en les seves trobades amb mandataris d’aquest país també han tractat de les negociacions entre Mercosur i la Unió Europea pel tractat de comerç.

“Són qüestions molt importants per a Catalunya i Uruguai i ens emplacem a seguir intercanviant punts de vista perquè al final tots volem el millor per als nostres respectius pobles”, ha reblat.

Pere Aragonès també ha explicat que en les seves trobades amb diferents mandataris durant el seu viatge a l’Amèrica Llatina li pregunten per la situació política, econòmica i social de Catalunya.

I ha assenyalat que els explica “els canvis que s’han produït i com ha anat el procés de diàleg, tot el camí que encara queda per fer però també els reptes en matèria social, econòmica i ambiental que té el Govern de Catalunya”.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#24 Telamarinera , Vng, 17/03/2023 - 19:17

Uruguayo tiene al menos 6 lenguas propias; más las europeas.
Con el criterio indepe, de país nacionalidad nación, menudo problema el q exporta.

#23 Maria Elena Nin, Montevideo, 17/03/2023 - 02:47

Pere Aragones es el menos indicado para comparar a Uruguay con Cataluña. Uruguay es un pais independiente que en el siglo XIX hecho a los españoles y se independizo. Mientra Cataluaña es una provincia española que nunca sera independiente gracias a Aragones , la Serret y su partido ERC que se han vendido a Pedro Sanchez y los españoles

#22 Marc de Vich, Vich, 16/03/2023 - 16:10

Parece que el único motivo de que vivan, es el victimismo, precisamente de quien les da trabajo. Antes estas cosas se decían sólo para obtener votos, hoy lo dicen para el que pone la pasta o compra cosas de aquí, y lo exteriorizan como si tuvieran razón y sin rubor. Luego todo serán llantos, Sanchez los necesita, el resto no

#21 Carlos Gomez, tengo un amigo en Balay, 16/03/2023 - 15:19

Que el único que te reciba sea un expresidente jubilao y lo haga en su casa y en calzoncillos no me parece a mi que sea para ir sacando mucho pecho, por mucho que se empeñen los amics de Tv3 y sus camalics

El poco respeto que le tienen a nuestro Pulgarcito fuera del califato es algo que hemos de subsanar con urgencia sino queremos ser el hazmerre

#20 Chris, Lleide (RIP Cromañonia), 16/03/2023 - 14:56

El Patufet acaba de descubrir América.