Publicitat
Política · 26 de Novembre de 2021. 19:23h.

Aragonès: "comptem amb el poble gitano"

Els hi demana disculpes pels “episodis de persecució” a Catalunya

Aragonès: "comptem amb el poble gitano"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha posat de relleu “les aportacions del poble gitano a la història, la cultura i les tradicions catalanes”. I ha assegurat que “el poble gitano ha passat a formar part també de la nació catalana”.

“La clau de la continuïtat històrica de la nació catalana ha estat la capacitat d’incorporar aportacions culturals molt diverses, entre d’elles les del poble gitano”, ha reblat.

El cap de l’Executiu, acompanyat de la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha rebut al Palau de la Generalitat una trentena d’entitats i associacions d’aquest col·lectiu amb motiu de la celebració, avui 26 de novembre, del Dia de l’Arribada del Poble Gitano a Catalunya, “de la qual es té constància que fa més de 600 anys”.

“Comptem amb el poble gitano de Catalunya per construir el seu futur”, ha assegurat Pere Aragonès. I ha remarcat que “volem seguir sent terra d’acollida, on tothom, vingui d’on vingui i sigui com sigui, tingui oportunitats de futur”.

El president també ha reconegut que “en alguns moments hi ha hagut episodis de persecució” cap a aquest col·lectiu, als quals ha dit que “en allò que hi hagin participat les institucions que en cada moment hi ha hagut a la història de Catalunya us en demanem disculpes”.

En l’acte també ha intervingut la consellera de Drets Socials que ha destacat que aquesta commemoració “té un objectiu doble: reconèixer la cultura gitana com a part de la cultura catalana i alhora visibilitzar les contribucions que el poble gitano ha fet a la història i la construcció del país”.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#19 Die Frage, Chez Titole, 27/11/2021 - 13:51

No ho enteneu, es tracta de trobar un escenari d'enteniment entre la Generalitat i la ètnia gitana per formar un conjunt musical ara que els Chichos se separen. Imagineu Els Segadors mcantat a ritme lolailo, amb Iceta remenant l'esquelet, la Colau batent palmes i el Patufet tocant la guitarra. Un èxit mundial.

#18 Josep, nos vamos directos a la m, 27/11/2021 - 13:22

Parafraseando a un Mosso:

La nación catalana no existe, i...!

#17 FARISEUS CAT, Barcelona, 27/11/2021 - 12:57

NECESITEM ELS SEUS VOTS
I devant d'aquesta necesitat (vots) EL QUE CALGUI

Dinamarca del sud "terra d'acullida"
pero tot el que olori a Espanya....
millor ven lluny

#16 El Sifoner, Es SECESIÓN no independencia, 27/11/2021 - 12:05

!UN SOLO PUEBLO, UN SOLO PUEBLO¡

#15 pakitet, cambrils, 27/11/2021 - 10:10

Amigos gitanos, cuidado con estos que no son de fiar!!!