Publicitat
Política · 15 d'Octubre de 2021. 12:08h.

Aragonès diu que fa 81 anys que Catalunya demana la independència

“Les institucions d’autogovern segueixen patint atacs perquè no pugui aspirar al màxim de llibertat"

Aragonès diu que fa 81 anys que Catalunya demana la independència

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha denunciat aquest matí que, 81 anys després de l’afusellament del president Lluís Companys, “les institucions d’autogovern de Catalunya segueixen encara patint atacs d’aquells que volen que la nació catalana no pugui aspirar al màxim de llibertat i justícia social”.

En aquest sentit, el cap de l’Executiu s’ha referit a la decisió d’ahir del Tribunal de Comptes, “guiada per la venjança i la voluntat de repressió”, com la mostra més recent d’aquesta causa general contra l’independentisme, que, “prescindint de qualsevol criteri jurídic, i marcada per criteris polítics i ideològics, ha decidit continuar amb el procés d’embargament dels béns d’una trentena de famílies, perseguint la seva ruïna econòmica”.

“Avui veiem com s’ataca el patrimoni de desenes de persones, simplement pel fet d’haver estat responsables de la mateixa institució que presidia el president Companys”, ha remarcat Aragonès.

El president ha fet aquestes declaracions des de Montjuïc, on ha encapçalat la tradicional ofrena floral davant la tomba i el monument del que fou president de la Generalitat, Lluís Companys, coincidint amb el 81è aniversari del seu afusellament a mans de la dictadura franquista.

Pere Aragonès ha insistit que amb l’assassinat de Companys “van intentar matar les institucions del país” i “acabar amb la continuïtat històrica de la voluntat d’autogovern i llibertat d’aquest poble”, però que, malgrat els atacs, “seguim i en camí de la victòria”.

“Ho van intentar aleshores i s’ha continuat. Però la cadena històrica de la continuïtat institucional, de la voluntat del país d’assolir la màxima llibertat i justícia social, aguanta”, ha defensat el president.

Per aquest motiu, i davant el nou embat del Tribunal de Comptes, el cap de l’Executiu ha assegurat que és “el moment de la màxima fermesa”: “És el moment de combatre aquest nou atac amb tots els recursos legals, amb la màxima solidaritat col·lectiva, però també amb la màxima ambició nacional”.

I ha reclamat de nou la necessitat d’una “llei d’amnistia que posi fi a tota la repressió, la que afecta les persones vinculades a l’acció exterior de la Generalitat, però també la resta de represaliats”.

“El millor homenatge que podem fer al president Companys, al president Macià i a tots els que van sacrificar la seva vida per la llibertat del nostre país, és aconseguir-la”, ha reblat.

Publicitat
Publicitat

65 Comentaris

Publicitat
#61 Nicolau, Barcelona, 19/10/2021 - 11:07

"81 años después del fusilamiento del presidente Lluís Companys, 'las instituciones de autogobierno de Cataluña siguen aún sufriendo ataques de aquellos que quieren que la nación catalana no pueda aspirar al máximo de libertad y justicia social' ".
¿Pero eso no era desde 1714?

#60 Capit@n España, Purgandus populus!!, 17/10/2021 - 09:22

Prusès = conflicto creado por los políticos nacionalistas para tapar unos años de recortes económicos y corrupción política.

#59 Tirant, Bcn, 16/10/2021 - 21:52

Crec que s'ha quedat curt ... Ja a les Homilies d'Organyà, a finals de segle XII, si es llegeixen amb afecte i patriotisme, es poden trobar indicis que Catalunya ja reclamava separar-se ...
Quin paio tan ignorant i impresentable ...

#59.1 Marc de Vich, Vich, 16/10/2021 - 22:41

En una homilía religiosas de carácter provenzal, ya ves el sentimiento independentista en el siglo XII ¿de quién? de Aragón, pero si la que mandaba y era reina era la Petronila y el conde de Barcelona Ramon Berenguer era un mandado y el heredero fue Alfonso II de Aragón, rey de todo Aragón, ¿qué pinta Cataluña? Mirar archivos de Sant Cugat

#58 Marc de Vich, Vich, 16/10/2021 - 19:48

Vostès volen la independència des de que es va perdre la España de ultramar. Bascos i catalans els mes beneficiats i a l'hora mes perjudicats, quan España es va quedar sense un duro per la guerra desigual amb USA, que encara ens deu la seva independència, facin números, doncs be aquest dos es van inventar la Renaixença i el Sabino Arana.

#57 Agus, Cornella De lobregat, 16/10/2021 - 13:34

81 años y 18 mesos. Ho tenim a tocar!