Publicitat
Política · 21 d'Agost de 2019. 10:30h.

Aragonès diu que les retallades "no són retallades"

El conseller adverteix que "continuar en pròrroga l'any vinent seria insostenible"

Aragonès diu que les retallades "no són retallades"

Pere Aragonès, en una foto del 2005, quan era líder de les JERC

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha comparegut al Parlament per donar explicacions de l'avançament del tancament de l'exercici pressupostari i ha assegurat que "no són retallades". Malgrat el decret per reduir el 6% del pressupost dels Departaments i ens públics, Aragonès ha assegurat que "no hi ha retallades perquè gastem més".

El conseller d'Economia ha vinculat aquesta decisió per l'"ofec financer per part del Govern de l'Estat espanyol i de pròrroga pressupostaria a l'Estat i la Generalitat" i ha anunciat que el Govern portarà el Govern espanyol als tribunals "perquè es paguin els recursos de les bestretes de finançament del 2019", que ha xifrat en 1.317 milions.

Davant aquesta situació d'"ofec", Pere Aragonès ha dit que "la nostra resposta és marcar prioritats de gestió pressupostària fins a finals d'any i defensar aquests recursos que són nostres".

També ha assegurat que la retallada no afectarà els serveis socials: "Queden protegides les nòmines, el pagament de la renda garantida de ciutadania, la contractació ja licitada, les subvencions ja publicades i les despeses finalistes, com per exemple els fons de la Unió Europea per a l'àmbit agrari".

El vicepresident, d'altra banda, ha alertat que "continuar en pròrroga l'any vinent seria insostenible pels serveis públics del país" i, en aquest sentit, ha anunciat que la primera setmana de setembre començarà una ronda de contactes amb tots els grups parlamentaris per començar a parlar dels comptes de l'any que ve.

Els grups de l'oposició han criticat la gestió del conseller d'Economia. "Són un Govern que trenca famílies i crea inseguretat jurídica i enlloc de fer autocrítica continua amb l'Espanya ens roba. Aquest és el veritable problema i el motiu de les retallades", ha subratllat José María Cano (C's).

La diputada del PSC, Alícia Romero, li ha retret que "carregui les responsabilitats en uns altres" i ha reclamat uns pressupostos pel 2020". "Si no ho poden fer conjuntament ERC i JxCat convoquin eleccions", ha reclamat.

El diputat David Cid (CatEnComu) s'ha mostrat predisposat a "parlar dels pressupostos del 2020", però ha recordat a Pere Aragonès que "vostè és el conseller d'Economia que compta nous escons per al seu grup en unes futures eleccions i no pas en euros" i l'ha acusat de fer "electoralisme".

El líder del PP, Alejandro Fernández, ha qualificat d'"incendiari" l'anunci de portar als tribunals el Govern espanyol. També s'ha mostrat sorprès perquè, mentre ERC mantingui "la teoria de l'ofec i l'asfixia" intenti investir Pedro Sánchez, "el suposat ofegador". "O bé la teoria és mentida o bé és masoquista i li agrada que li peguin", ha etzibat.

Finalment, la diputada cupaire Maria Sirvent ha denunciat que "ara mateix el Govern és un govern subordinat" i ha advertit el vicepresident que "no es pot dialogar amb qui ens humilia".

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#22 Pan con tomate y jamón Ibérico, Free Tabarnia, 22/08/2019 - 09:14

Con un buen plan de reducción de gastos a partir de los chollosueldos de los jerifaltes -50%, cierre general del aparato de propaganda, incluye embajadas y subvenciones politicas... la cosa se podría enderezar... así habría para dependencia y sanidad... claro que mientras se pueda culpar a Madrit, la incompetencia de esta banda se mantendrá.

#21 La, Lloret, 21/08/2019 - 20:51

Homeeeeeeeee... No em diguis que estem un altre cop sense quartus.. Quina desastrosa gestió, no? Normal amb els milers de enxufats amb salaris de 80-90000 anuals, ( i els fondos il-limitats pels Menas, que es un negoci brillant i amb tot un futurper devant) quina gentussa...

#20 Antonio, Barcelona, 21/08/2019 - 20:40

Convocad elecciones inútiles !!! A ver si entre todos conseguimos sacaros de las instituciones.

#19 Soloesmiopinion, Tabarnia, 21/08/2019 - 18:39

No son recortes, son aumentos inversos de presupuesto, colla de feixistes.
Además, ¿Como si no vamos a pagar tanta subvención, sueldos de asesores, chiringuitos y casas de acogida de MENAS que solo por pura casualidad pertenecen a amiguetes del partido?

#19.1 La Victima, Lloret, 21/08/2019 - 20:40

Totalmente de acuerdo, nunca habia visto una jeta como la que tienen estos.... H... Tienen enchufado a todo su arbol genealogico con sueldos de escandalo ( rollo Mena aparte) y ahora nos salen llorando conque no hay dinero.. ascazo

#18 Jacint, Viladecans, 21/08/2019 - 16:48

farmacológica para la sarna que con gusto pica. Para las hemorroides lo hay pero para el masoquismo, dado mi corto entender pues no.
Sr. Aragonès, quizá lleve algo de razón pero si ve que no sabe salirse, debería salirse del Govern o cambiar de cartera. No es válido es que los demás, enchufando el ventilador.