Política · 6 d'Octubre de 2021. 18:37h.

Aragonès encobreix Interior per no haver tramitat 1.200 denúncies

El president no contesta si ordenarà la seva tramitació

Aragonès encobreix Interior per no haver tramitat 1.200 denúncies

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, no ha donat cap explicació en seu parlamentària sobre el fet que la Direcció General d'Administració de la Seguretat (DGAS), que depèn del Departament d'Interior, no va tramitar l'any passat cap de les 1.200 actes que van aixecar els Mossos d'Esquadra en manifestacions i reunions públiques celebrades a Catalunya, la majoria independentistes. Tampoc ha aclarit si les tramitarà.

El cap de l'oposició i president del grup parlamentari del PSC, Salvador Illa, li ha preguntat si "ordenarà la tramitació de totes les denúncies per actuacions contra l'autoritat del 2020 pendents de tramitar". "Esbrinarà, senyor Aragonès, les causes per les quals no es van tramitar? I sancionarà, si escau, naturalment, els responsables d'aquesta demora?", ha demanat.

Aragonès ha evitat contestar aquestes preguntes i li ha dit a Illa que "ens faríem un favor a tots plegats si no ens tirem la seguretat pel cap en aquest Parlament". També li ha demanat una rectificació perquè "la setmana passada vostès van dir per boca de la seva portaveu que aquest Govern legitimava la violència". "Aquest Govern no legitima cap mena de violència", ha remarcat.

Finalment, ha explicat que va animar els 1.200 agents que es van graduar a "a complir les seves funcions d'agents al servei públic dels drets i les llibertats dels ciutadans de Catalunya". "Per fer-ho necessitem més recursos humans, i per això estem amb noves promocions", ha demanat.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Pepe, Barcelona, 06/10/2021 - 20:50

La fiscalía debería actuar ya con este tema.

#2 Flanagan , Tabarnia City, 06/10/2021 - 20:50

Y la fiscalía de la Dolores no tiene nada que decir o mas bien investigar? es todo tan descarado que ni te lo crees.

#1 Luigi., Barcino, 06/10/2021 - 19:49

La fiscalía lo tiene facilísimo.