Publicitat
Política · 19 de Gener de 2023. 13:45h.

Aragonès es fa la foto amb Macron

Malgrat que l'independentisme defensa la "independència dels Països Catalans"

Aragonès es fa la foto amb Macron

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha pogut saludar i fotografiar-se amb el president de França, Emmanuel Macron, amb Pedro Sánchex en un segon pla; en la rebuda prèvia a la cimera hispanofrancesa malgrat que l'independentisme ha defensat la "independència dels Països Catalans" en la protesta contra aquesta trobada.

Aragonès ha explicat en una compareixença a Palau que ha pogut traslladar a Macron la "importància" que té aquesta trobada pels interessos de Catalunya i, al mateix temps, la "voluntat de seguir construint una Europa més forta, on considerem que Catalunya també hi ha de formar part".

Aragonès ha subratllat que el Govern defensa "la participació en plenitud de Catalunya a les institucions europees", amb "veu pròpia i com un estat més". Pel que fa a la cimera en si, ha assegurat que és "imprescindible" que avui els dos governs abordin "qüestions de governança, com l'ús del català com a llengua de treball a les institucions europees o l'impuls de la Macroregió Mediterrània", així com infraestructures clau com "el Corredor Mediterrani, el projecte H2Med o la interconnexió energètica".

També ha demanat que es tracti el rol de l'hospital transfronterer de la Cerdanya i l'obertura tots els passos transfronterers entre el sud i el nord de la frontera dels Pirineus que encara resten tancats.

Finalment, ha mostrat tota la "predisposició" del Govern a col·laborar en totes aquestes qüestions i ha demanat que "es tingui en compte la Generalitat en totes les trobades de treball que es desprenguin de la cimera d'avui" per oferir una resposta que sigui "el màxim d'útil pels interessos de la ciutadania de Catalunya".

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="ca" dir="ltr">L’independentisme hem de demostrar un cop més que seguim determinats. Avui, <a href="https://twitter.com/hashtag/19G?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#19G</a>, omplim els carrers! <br><br> 19 de gener<br> 9 h<br> 4 Columnes de Puig i Cadafalch, BCN <a href="https://t.co/EorcTNwjUV">pic.twitter.com/EorcTNwjUV</a></p>&mdash; Òmnium Cultural (@omnium) <a href="https://twitter.com/omnium/status/1615950933959000064?ref_src=twsrc%5Etfw">January 19, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Fernando, Mataró, 20/01/2023 - 10:57

Macron sabe que con lo de los Paiasos Catalans estos mequetrefes pretenden birlarle el Rosellón a Francia y encima no te quedaste a escuchar la Marsellesa. Se ha quedado con tu cara chaval, lo vas a flipar.

#6 lo graller, bcn, 19/01/2023 - 17:15

En la foto, el Sr Macron pone una cara a mitad de camino entre un mafioso perdonavidas que saluda a un mindundi y un buitre que sabe que una hipotética Cat independiente es una futura anexión francesa.
El petit no pone cara de nada, en el guión que le ha entregado Junqueras pone inexpresividad total.

#5 Pan con tomate y jamón ibérico, Salut i Tabarnia...!!, 19/01/2023 - 14:56

Pedgro.. mon cher...! c'est sympathique le petit mec que tu as comme caporal ici à Barcelone...

#4 Marc, Sant Andreu de la Barca, 19/01/2023 - 14:44

L'annexió del Rosselló, «para cuando»? Ja està trigant hahaha

#3 Oh la la mon ami, Chicago meixugo, 19/01/2023 - 14:44

-Nous sommes ici pour exiger l'independance
-C'est si bon....cette petitte sensation
Para de tocar els collons
i fot el camp d'aqui
-Mais le monde nous regarde
je retourne a la mansarde