Publicitat
Política · 1 de Setembre de 2020. 11:32h.

Aragonès es postula si inhabiliten Torra

“La llei diu que el vicepresident ha d'assumir la presidència"

Aragonès es postula si inhabiliten Torra

Esquerra no presentarà cap candidat a la presidència de la Generalitat, si el Suprem inhabilita Quim Torra. En una entrevista a Catalunya Ràdio, el vicepresident, Pere Aragonès, s'ha mostrat partidari que es mantingui el govern en funcions, amb la presidència vacant. Tot i això ha advertit que “el vicepresident no és president però quedarà una vacant, i la llei diu que el vicepresident ha d'assumir la presidència".

"Si el president és inhabilitat, no hi ha president. Això ha de quedar molt clar. Estaríem en una situació de presidència vacant. El govern ha de seguir funcionant amb interinitat, amb provisionalitat, en funcions, però no hi ha president”, ha dit.

D'aquesta manera, Aragonès rebutja investir un nou president d'entre els actuals diputats al Parlament i respon així a la crida que va fer el president Torra on demanava que no se'l substitueixi per un altre diputat del Parlament en cas que sigui destituït.

"Si hi ha una inhabilitació, el proper president de la Generalitat ha d'estar escollit per les urnes perquè cal donar la paraula a la ciutadania”, ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#14 electra, Barcelona, 02/09/2020 - 09:52

Estem arreglts.... No te cap personalitat. El vicari de Junqueras!!!!!

#13 Joan, Bcn, 01/09/2020 - 21:36

Aragonés és bo pujant els impostos,
Jo no sé que pinta una persona de l'alta burguesia en ERC,
Potser és pijo esquerra.

#12 VRaptor, Alicante, 01/09/2020 - 18:21

Si hay sede vacante, se siguen las normas de nihil innovatur (no cambiar nada) mientras no haya sede plena, se supone que el día 17 ?, inhabilitado el MHP por sentencia , se formará un gobierno provisional que tratara de investir a un nuevo presi, si no lo consigue, disolución inmediata del Parlament y elecciones a los dos meses. Ver art 6.2b LOREG

#11 Osti tu!, Chez Fangue, 01/09/2020 - 16:53

REBELION EN LA GRANJA.

#10 jose, alicante, 01/09/2020 - 16:12

ahi va el apoyo del psoe por los presupuestos en españa