Publicitat
Política · 20 de Setembre de 2022. 11:12h.

Aragonès es va comprometre a "culminar la independència"

Borràs li reclama "rigor en el compliment dels acords"

Aragonès es va comprometre a "culminar la independència"

La presidenta de Junts per Catalunya, ha recordat en una entrevista a Els matins de TV3 que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, es va comprometre en el debat d'investidura al Parlament a "culminar la independència". "Aquestes paraules les va pronunciar Pere Aragonès", ha subratllat.

Borràs he reclamat al president "rigor en el compliment dels acords". "Nosaltres hem detectat que no s'està complint" l'acord d'investidura amb ERC i "hem identificat en quins punts no es compleix". En aquest sentit, ha marcat el debat de política general per "fixar les línies de treball i on haurem de poder veure que la voluntat de complir l'acord hi és present".

"No veiem en fets aquesta voluntat de tirar endavant en el govern del 52% i per això reclamem que ens devem al que la gent vota. Junts posarà totes les energies per arribar al debat, però sense ultimàtums i amb la voluntat de fer la feina", ha exposat.

Sobre l'estratègia de Junts, la líder de Junts ha descartat un referèndum perquè "ja l'hem fet" i ha afegit que "l'Estat no el concedirà". Laura Borràs proposa que des de cada conselleria es posin les "condicions per a la "desconnexió" i "recuperar allò que es va identificar i no es va fer per desconnectar-nos".

La líder de JxCat ha criticat la taula de diàleg perquè "servirà per a altres coses, però no per resoldre el conflicte polític amb l'Estat". També ha dit que li sembla "perillós" que es parli de "desjudicialització" en una taula entre dos "executius". "Autodeterminació i amnistia. Aquest és el marc d'una taula de negociació amb l'Estat", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 pepe, Andorra, 21/09/2022 - 12:26

anda, no sabia yo q habia alguna mujer llamada independencia, pq me parece a mi, q eso es lo unico q va a culminar cualquier totalitario separatista.

#7 Soloesmiopinion, Tabarnia, 20/09/2022 - 12:56

Hay que ver las prisas por la independència que les entran a los presuntos delincuentes cuando se acercan sus juicios. Mientras tanto, viven muy bien con el procés cobrando sueldos que nunca habrían soñado a cambio de no hacer nada.

#5 Marcial Heredia, En tierra de cuñaos, 20/09/2022 - 12:38

¿pero cómo va a culminar la independencia un niño? Esperen a que crezca, denle Colacao, a lo mejor de aquí 70 años se atreve. Nene, no hagas caso a la señora, te quiere meter en la jaula para que la acompañes.

#4 Nou diccionari, Barna, 20/09/2022 - 12:06

Significat del verb CULMINAR: Format de dos mots , el primer substantiu CUL i el segòn del verb MINAR, és a dir colocar mina per fer explosionar quelcom, en síntesi vol dir que el procès ha petat. implìcitament vol dir "a mi Plim jo duermo en Pikolin", o sigui ja us ho fareu, si us vau empassar els 18 mesos, tot s'hi val.

#3 Conxita de Riudecols, Riudecols, 20/09/2022 - 11:45

Si culmina al llit ja és molt, no li demaneu tant a aquest home.