Publicitat
Política · 10 de Juny de 2021. 16:29h.

Aragonès esquiva la unilateralitat

Només parla de “resoldre el conflicte polític”

Aragonès esquiva la unilateralitat

Aragonès, durant l'acte (foto: Rubén Moreno)

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant un acte a Palau per a la reactivació post Covid-19, ha defensat que la transformació social i econòmica que ha d’afrontar “el país no es pot separar de la resolució del conflicte polític amb l’Estat”.

Aragonès, però, no s’ha referit a la unilateralitat, que ha estat motiu de disputa aquesta setmana entre els dos socis de Govern, ERC i Junts, després que Oriol Junqueras la rebutgés.

“Necessitem encaminar amb tota la urgència i la voluntat transformadora la sortida de la crisi, però això no ha d’eclipsar que necessitem un bon marc institucional i precisa d’afrontar la resolució del conflicte polític amb l’Estat. La sortida de la crisi, doncs, no ha d’abandonar aquesta qüestió”, ha alertat.

“Per això no em cansaré de dir que com a Govern liderarem la reactivació social i econòmica del país en clau transformadora i, alhora, dedicarem també tots els esforços a la resolució del conflicte polític amb l’estat”, ha afegit.

Un camí que ha apostat fer amb la bandera de “l’amnistia i l’autodeterminació”, buscant la complicitat de la ciutadania, la societat civil i els agents socioeconòmics.

També ha alertat que el conflicte polític “no acabaria tampoc només amb uns indults”. “Tenim exiliats i exiliades, companys i companyes pendents de judici, i Catalunya encara ha de poder exercir en llibertat el dret a decidir el seu futur polític. És una situació l’excepcionalitat que cal resoldre per afrontar trotes les transformacions que es plantegen”, ha reblat.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 bejota, bcn, 13/06/2021 - 20:46

DE MANERA , ARAGONÉS , QUE TU FAMILIA HIZO NEGOCIO CON EL FRANQUISMO Y, AHORA , TÚ CON EL SEPARATISMO.NO OLVIDES:"ROMA NO PAGA A TRAIDORES."

#6 Preguntes Infrecuents, Ca la Pilar , 11/06/2021 - 18:02

Aragonés y mas catalan que la sardana.......un dia la esquiva ..... y al día siguiente ...va de frente.
En una carretera ya se la habría pegado.

#5 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 11/06/2021 - 00:37

Pere Ciniquerés dirá lo que le diga su amo Ciniqueras. Ahora toca esto hasta que el Felón lo eche a la calle. Luego ya podrá en marcha el siguiente golpe. Por algo es el capo del los Empecinados Regolpistas Carlistas.

#4 Carlos Gomez, llegidor de vides de sants, 10/06/2021 - 18:52

Pero mentre no arriba la independencia :

"L’esposa de l’exconseller Buch assumeix la direcció general d’Acció Cívica. Cesca Domènech havia estat assessora d'Artadi i Budó a Presidència des del 2018 i dirigent de CDC"

eltriangle.eu 10-6-2021

con 87.000 euritos españoles a la butxaca. Esto si con son embates de debó y lo demas so

#3 BEJOTA , bcn, 10/06/2021 - 16:52

El separatismo ha perdido el 30% (casi 1 de cada 3) de los votos que obtuvo en 2017: de 2.079.000 a 1.456.000, més de 623.000 catalans han dit adéu al prusés, la secesión ya no les ilusiona, no ven necesario movilizarse.Y JORDI C. (OMNIUM) Y PUIGDEMONT DICEN :" VICTORIA HISTORICA”.
¿CONFLICTO ? NO HAY NINGUN CONFLICTO.