Publicitat
Política · 24 de Novembre de 2021. 10:49h.

Aragonès i Cambray discrepen per la immersió

El president diu als mestres que "no us traslladarem la responsabilitat" i el consell insta els centres a "seguir treballant com fins ara"

Aragonès i Cambray discrepen per la immersió

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, han discrepat públicament sobre els passos a seguir després que el Tribunal Suprem hagi inadmès el recurs de la Generalitat davant la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga a impartir el 25% de les classes en castellà.

Aragonès ha assegurat durant l'acte de lliurament dels Premis Nacionals de Comunicació que "no delegarem les nostres responsabilitats en els docents, sinó que les assumirem com a Govern, per defensar un model que té un gran consens intern a Catalunya social, pedagògic, professional i polític".

També ha afegit que "donarem les eines per acompanyar la comunitat educativa en l'ús i el foment de l'aprenentatge del català i en català". "És imprescindible la defensa i la promoció del català com a llengua d'ús social i això passa per la continuïtat i la millora del nostre model lingüístic a l'escola", ha reblat.

Gonzàlez-Cambray, per la seva banda, ha defensat en roda de premsa que els centres "no han de fer canvis en els seus projectes lingüístics" perquè considera que "això no va de percentatges, va de pedagogia". "Vull transmetre un missatge d'agraïment per la tasca que està realitzant la comunitat educativa i també de tranquil·litat", ha afegit.

Finalment, el titular d'Educació ha qualificat d'"anomalia" que un jutge "determini el percentatge d'hores que cal per aprendre una llengua". "Representa un menyspreu als professionals de l'educació", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 BEJOTA, bcn, 25/11/2021 - 17:01

PERE ARAGONÉS:"LOS QUE RECHAZAN LA REPUBLICA CATALANA ,QUE SEPAN QUE LA R.C. NUNCA LES RECHAZARÁ." NO SE PUEDE SER MÁS CÍNICO.USTED Y CUALQUIER OBSERVADOR SABE QUE HAY UN ACUERDO NO ESCRITO PARA MARGINAR (O IGNORAR) A LOS QUE NO PERTENECEN A SU TRIBU EN EL MEJOR DE LOS ESCENARIOS;EN EL PEOR , EL LINCHAMIENTO ESTA GARANTIZADO .

#9 don berrinche, Vilafant, 24/11/2021 - 18:10

Porque pone en el titular Cambray, si es GONZALEZ o es que se averguenza de su padre

#8 Barcelona, Barcelona, 24/11/2021 - 13:01

Clar que això no hauria de ser un tema de percentatges, però és un tema de respecte als parlants: a la majoria de catalans que tenen el castellà com a llengua materna i també pels catalans que la tenen adoptada i per tant també és seva.

#7 Charly, Barcelona, 24/11/2021 - 12:41

A ver quién dice primero a los jueces yo no he sido.

#4 Carlos Gomez, murrenu de la serra i ole, 24/11/2021 - 11:29

Pulgarcito diu que no es ni un mindundi ni un mandao, que esta molt, molt, molt indignat i que si no li fan cas s´emprenyara com una mona i que a el solo lo torean los secretarios de Estado de Administraciones Territoriales de Rajoy y nadie mas

Y porque le pillo en un momento de flojera cordandose los zapatos.

Que tremolin los enemics.