Política · 10 de Setembre de 2022. 21:18h.

Aragonès ja només ofereix "votar"

"Més tard o més d’hora en funció de la força que tinguem"

Aragonès ja només ofereix "votar"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, en el missatge institucional amb motiu de la Diada, ha assegurat que “mai renunciaré a què la ciutadania pugui decidir lliurement, pacíficament i democràticament el futur del país”.

Des del Fòrum romà d’Empúries, el cap del Govern ha assenyalat que enguany “Catalunya tornarà a demostrar que som una nació amb tot el futur per endavant”. "Catalunya tornarà a votar, és inevitable, perquè és la proposta més inclusiva, la que genera més consens”, i perquè “votant i oferint a la ciutadania la capacitat de decidir el futur del país, és l’única manera de resoldre el conflicte amb l’Estat”, ha dit.

“Catalunya votarà. Ho farà més tard o més d’hora en funció de la força que tinguem, però ho farà. Ho farem”, ha remarcat el cap de l’Executiu, qui ha insistit que es tracta d’una “qüestió bàsica de democràcia” i “mai, absolutament mai, renunciaré a què la ciutadania de Catalunya pugui decidir lliurement, pacíficament i democràticament el futur del país”.

I ha subratllat la importància que la ciutadania de Catalunya pugui “escollir entre un Estat obsolet,  que no respon a les seves necessitats, com veiem, per exemple, cada dia amb el nefast i inacceptable servei de Rodalies de Renfe, o una República catalana amb tots els recursos per millorar la vida de tots i totes”.

El president ha assenyalat que “ens hem manifestat històricament l’Onze de Setembre per reivindicar el dret a decidir, la independència del país com l’eina necessària i imprescindible per millorar la vida de tota la ciutadania de Catalunya”. I ha afirmat que en la Diada d’enguany “Catalunya tornarà a demostrar que som una nació amb tot el futur per endavant”.

Durant la seva intervenció, Pere Aragonès ha fet referència a la situació econòmica actual i ha explicat que “estem redoblant tot l’esforç per acompanyar la ciutadania davant el creixement de la inflació”. “El Govern està actuant i ho seguirem fent”, ha afirmat, però ha fet notar que “les urgències del moment no ens han de fer oblidar que el conflicte polític amb l’Estat resta pendent de resoldre”.

Tanmateix, ha posat en valor “que estem aconseguint retornar el conflicte a la política, d’on no hauria d’haver sortit mai” i que “s’ha arribat a acords per facilitar la fi de la repressió, per acabar amb l’amenaça de la judicialització”.“I això és imprescindible per facilitar una negociació que abordi d’una vegada el fons del conflicte polític amb l’Estat”, ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

41 Comentaris

Publicitat
#32 joe, Tarragons, 11/09/2022 - 13:15

Pulgarcito hace lo que puede,superar a chis Torra en gallardia es complicado,sugiero encuesta popular para hacerle una estatua envuelto solo en su pancarta como el nuevo Neron.

#31 EduardR, bcn, 11/09/2022 - 10:40

Com es això de "estem redoblant tot l’esforç per acompanyar la ciutadania davant el creixement de la inflació”. Ha tret algun impost autonomic com el del sucre.. o alguna cosa. Pq ells simplement el que fan es pujar impostos. Pujar impostos està en el ADN dels partits indepes.

#30 Oriolgután, Marbella , 11/09/2022 - 09:47

En parte Peque Aragonés tiene razón botando a los nazionanistas de las instituciones se arregla el problema y además sin expolio de lo público (o al menos sin expolio sistemático) habría dinero para más cosas.

#29 Barcelonés , Los secesionistas odiáis CAT, 11/09/2022 - 09:44

Arenga tendenciosa y sesgada sólo apta para creyentes, que son los que lo mantienen en la silla

#28 Barcelonés , Los secesionistas odiáis CAT, 11/09/2022 - 09:28

¿Cómo se ha votado el modelo educativo? ¿O la mal llamada normalización lingüística? ¿O el reparto de las inversiones por territorios? ¿O los sucesivos aumentos de los sueldos de los presidentes y expresidentes de la Generalitat? ¿O los contenidos totalmente sesgados de TV3? ¿O el riego con subvenciones a organizaciones afines?